موضوع: "اخبار مدرسه"

برگزاری کارگاه های آموزشی

بسمه تعالی
کارگاه آموزشی «شیوه های روایتگری در مکتب شهید سلیمانی»در روز پنجشنبه مورخ 1400/10/2با سخنرانی حجه السلام و المسلمین حاج آقای پاشاپور از اساتید برجسته در موسسه سیره شهداء قم ،با همت سازمان تبلیغات اسلامی و همکاری حوزه علمیه حضرت فاطمه (سلام الله علیها) رفسنجان ،ویژه مبلغین و فعالان فرهنگی شهرستان برگزار گردید.

برگزاری مراسم یادبود

بسم الله الرحمن الرحیم
به مناسبت دهمین سالگرد ارتحال عالم بزرگ،امام جمعه فقید ،موسس حوزه علمیه حضرت فاطمه (سلام الله علیها)و امام خمینی (ره )،آیت الله حاج شیخ محمد هاشمیان مراسم یادبودی در مدرسه علیمه حضرت فاطمه (سلام الله علیها) رفسنجان برگزار گردید.

مراسم سوگواری شهادت حضرت فاطمه سلام الله علیها

بسمه تعالی
برگزاری مراسم سوگواری به مناسبت شهادت جانسوز بی بی دو عالم حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
مدرسه علمیه حضرت فاطمه (سلام الله علیها) رفسنجان

روز پرستار

بسمه تعالی
گزارش فعالیت های فرهنگی پایگاه بسیج طلاب فاطمیه در مدرسه علمیه حضرت فاطمه (سلام الله علیها) رفسنجان ،به مناسبت ولادت باسعادت (حضرت زینب سلام الله علیها)و روز پرستار:
-برگزاری جشن میلاد حضرت زینب سلام الله علیها در مدرسه.
-دیدار از خانواده اولین شهید مدافع سلامت ،شهیده زهرا حسن رمضانی به مناسبت گرامیداشت روز پرستار

کارگاه خلاصه نویسی

بسمه تعالی

کارگاه «آموزش خلاصه نویسی» برای عموم طلاب مدارس علمیه خواهران برگزار شد.

کارگاه مدیریت زمان توسط واحد پزوهش مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها- رفسنجان و همکاری مدارس: نرجسیه رودان، حضرت رقیه سلام الله علیها برازجان، کوثر بندر لنگه، فاطمیه کهنوج، حضرت زینب کبری سلام الله علیها رفسنجان، موسسه آموزش عالی حوزوی حضرت زینب سلام الله علیها رفسنجان، ریحانه النبی رفسنجان، موسسه آموزش عالی حوزوی فاطمه معصومه سلام الله علیها بندرعباس، الزهرا کیش، موسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه بوشهر، در روز پنجشنبه 25 آذر ماه جاری و با حضور استاد محترم سرکار خانم فاطمه حیدری از طریق سامانه مدرس برگزار شد. در این کارگاه یک و نیم ساعته ابتدا استاد به بیان اهمیت و ضرورت خلاصه نویسی پرداختند و این مسئله را با ذکر دو مثال تبیین نمودند.

ایشان بیان کردند: ما روزانه اطلاعات زیادی دریافت می کنیم که اگر این اطلاعات خلاصه برداری و کدگذاری نشود، دسترسی به آنها بسیار مشکل است. قسمت عمده مطالعه باید از روی خلاصه نویسی ها انجام شود. خلاصه نویسی کمک می کند که ذهن ساختار بگیرد.

ایشان در ادامه اظهار داشتند: مراحل مطالعه به این شکل است: 1. بررسی اجمالی کتاب  2. مطالعه پاراگراف به پاراگراف  3. یادداشت برداری از هر پاراگراف  4. مقایسه یادداشت ها با متن اصلی  5. مهمتر از همه اینکه اول باید خوب خواند و یاد گرفت، سپس خلاصه نویسی کرد.

سرکار خانم حیدری در مورد فنون خلاصه نویسی چنین گفتند: خلاصه نویسی فنونی دارد. از جمله:

1. علامتگذاری: باید کلمات کلیدی هر مطلب را پیدا کرده و دور آن خط کشید. جایی که متوجه نشدیم، علامت سوال بگذاریم. کنار مواردی که خیلی سوال برانگیز است، ستاره بگذاریم.

2. تغییر لحن: گاهی مطلبی را می خوانیم ولی یاد نمی گیریم. اما وقتی یکی از دوستانیا همکلاسی ها آن را به زبان خودش برای ما بیان کرده، به راحتی آن را یاد گرفته ایم.این اتفاق در خلاصه نویسی هم می تواند بیفتد. شما کافیست لحن نوشته را به لحنی تغییر دهید که احساس می کنید آن را ساده تر و بهتر یاد می گیرید.

3. استفاده از کلمات هم معنی

ممکن است برخی از ما در هنگام مطالعه به یکسری کلمات برخورد کنیم که نتوانیم آنها را به راحتی یاد بگیریم یا به خاطر بسپاریم. در این مواقع می توان از کلمات هم معنی استفاده کرد که راحت ترند.

همچنین روش های سرفصل نویسی، نقشه کشی ذهنی و درست کردن اسلاید از دیگر روش های خلاصه برداری اند.

استاد محترم در پایان از طلاب خواستند که هر کدام یک پاراگراف از کتابی را با استفاده از شیوه های مطرح شده در کارگاه، خلاصه کرده و توضیح دهند.

برگزاری نشست پژوهشی

نشست علمی- پژوهشی با عنوان «راهکارهای افزایش سرانه مطالعه در کشور» با حضور استاد محترم محبوبه السادات حسینی بهشتی با همکاری مدارس علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها رفسنجان، الزهرا شهربابک و معصومیه فهرج در سامانه سیما - تالار پژوهشی برگزار گردید.

در این نشست استاد محترم، ابتدا راههای ایجاد انگیزه برای مطالعه را بیان کردند و گفتند که اولین راهکار برای علاقمندی به مطالعه کردن، سوال کردن است؛ زیرا با طرح سوال انسان به دنبال جواب می رود و همین امر انگیزه خوبی برای مطالعه می شود.

سرکار خانم بهشتی ادامه دادند: اولین راهی که در ذهن ایجاد سوال می کند، مشاهده است. انسان با مشاهده کردن اطراف خود می تواند سوالات بسیاری را در ذهن بگذراند و همین سوالات، خود ایجاد انگیزه ای است برای مطالعه کردن. به هر میزان که سوالات زیاد باشد، به همان مقدار دنبال جواب آن هستیم و میزان انگیزه به مطالعه نیز بالاتر می رود. همچنین فضای مجازی می تواند برای فرد ایجاد سوال کند، به شرط اینکه آگاهانه با آن برخورد شود و یک بیننده و شنونده صرف نباشد.

یکی دیگر از راههای ایجاد سوال، فکر کردن است. گاهی اوقات با فکر کردن به امورات، سوالاتی به ذهن می رسد و به دنبال جواب سوالات به کتاب ها مراجعه می شود.

بعد از ایجاد سوال خوب، افراد به سمت خواندن می روند و لازم است که هدایت شوند تا به سراغ کتاب خوب بروند. یعنی نباید هر کتابی را خواند و هر کتابی نمی تواند پاسخگوی سوالات باشد. باید کتابهای مفیدتر را انتخاب کرد.

پیدا کردن کتاب خوب نیز راهکارهایی دارد: از جمله: خواندن نقدهای کتب، بررسی مصاحبه های نویسندگان و آگاهی از انگیزه های آنها برای نگارش کتاب، مطالعه خلاصه کتاب در پشت جلد آن، مطالعه فهرست و مقدمه کتاب، مشورت گرفتن از کتابداران باسابقه و …. .

یکی دیگر از راههای ایجاد انگیزه برای مطالعه، انتخاب کتابی است که آن را دوست دارید. همیشه مطالعه، هدفمند نیست؛ گاهی برای لذت بردن است. تبادل اطلاعات در مورد کتب خوانده شده با یکدیگر نیز از راههای ایجاد انگیزه برای مطالعه است. همچنین اگر فضای خانه و خانواده، فضای خواندن باشد، کودکان نیز به مطالعه علاقمند می شوند.

ایشان در پایان جلسه وقتی را به بیان خاطرات شرکت کنندگان در رابطه با کاتب و کتابخوانی اختصاص دادند.

برگزاری نشست پژوهشی

نشستی با عنوان«راهکارهای افزایش اراده» در مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها برگزار شد.

مدرسه  علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها در راستای انگیزه بخشی به طلاب نشستی با عنوان راهکارهای افزایش اراده با حضور استاد محترم حجت الاسلام والمسلمین علی هاشمیان و جمعی از طلاب محترم با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار کرد. در این نشست که در تاریخ 4/7/1400 در محل سالن اجتماعات این مدرسه برگزارشد، به ابعاد و جوانب مختلف موضوع پرداخته شد. استاد محترم به شرح اراده و راه افزایش آن پرداخته و چنین گفتند:

اراده به معنای صرف تلاش کردن نیست؛ بلکه باید در کنار آن، علم نیز داشت. خیلی از چیزهایی که انسان ها از خودشان می دانند، خودشناسی نیست، بلکه شناخت برخی از صفات است. درواقع اکثر انسان ها چیزی از خودشان نمی دانند. منظور از خودشناسی این است که ما بدانیم چه کارایی هایی داریم و چطور باید از آن استفاده کنیم؟

برای رشد باید ابزارهای رشد را شناخت. مهمترین ابزار رشد انسان در بدن، مغز است. باید مغز را شناخت و دانست که با آن چکار باید کرد؟ مغز قابلیت دارد که تمام خاطرات خوب و بد را بشناسد. مغز با مطالعه وکار کشیدن از آن، فعال تر می شود.

تا خودشناسی نداشته باشیم، اراده رسیدن به جایی را نخواهیم داشت؛ چون نمی توانیم هدف تعیین کنیم. باید اهداف و رسیدن به آنها را تصور کرد. تصور کردن، راه را برای رسیدن به هدف آسانتر می کند؛ چون از دیدگاه ذهن، چندبار این کار انجام شده است.

ایشان در پایان نیز گوشزد کردند که اگر می خواهید، صاحب اراده شوید، باید زیرساخت ها را درست کنید.

برگزاری کارگاه های پژوهشی

کارگاه «آموزش عکس نوشته و کلیپ» برای طلاب در حال تحصیل مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها برگزار شد.

کارگاه آموزش عکس نوشته و کلیپ توسط واحد پژوهش مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها- رفسنجان در روز یکشنبه 7 آذر ماه جاری و با حضور استاد محترم خانم عبدالله پور – از فارغ التحصیلان مدرسه – به صورت حضوری برگزار شد. در این کارگاه یک و نیم ساعته ابتدا استاد به تعریف کلیپ سازی و اهمیت آن پرداختند.

وی در ادامه، چند مورد از نرم افزارهای مربوط به کلیپ سازی و عکس نوشته را که بسیار کاربردی است، مطرح کردند و در ادامه به بیان مختصری از آنها پرداختند.

همچنین خانم عبدالله پور در ادامه به توضیح کار با برخی از این نرم افزارها پرداخته و به سوالات طلاب پاسخ دادند.

برنامه های فرهنگی هفته بسیج

برنامه های فرهنگی پایگاه بسیج طلاب فاطمیه در مدرسه علمیه حضرت فاطمه (سلام الله علیها)رفسنجان:
- ارسال پیامک تبریک به مناسبت گرامیداشت هفته بسیج در گروههای مختلف مجازی .
- فضا سازی مدرسه و پایگاه به مناسبت این هفته.
-تولید محتوا ،تهیه کلیپ و عکس نوشته در رابطه با این مناسبت .
-برگزاری مراسم گرامیداشت یاد و خاطره شهداء توسط طلاب .
-برگزاری مراسم روایتگری توسط یکی از بسیجیان شهرستان .
-حضور در مراسم استقبال از مادر شهید تحویلیان .
-برگزاری جلسه توجیهی (آیین همسرداری)برای طلاب متاهل .
-شرکت طلاب در نماز جمعه به مناسبت هفته بسیج .
-اردوی گلزار شهدای شهر کرمان و برگزاری مراسم غبار روبی قبور مطهر شهداء.
- برگزاری نشست «دغدغه های فرهنگی از دیدگاه مقام معظم رهبری (مدظله العالی)» با سخنرانی حجه الاسلام و المسلمین حاج آقای حسینی، مسئول محترم بسیج طلاب شهرستان رفسنجان.

روایتگری

برگزاری مراسم روایتگری توسط یکی از بسیجیان شهرستان توسط پایگاه بسیج طلاب فاطمیه در مدرسه علیمه حضرت فاطمه (سلام الله علیها)شهرستان رفسنجان

برگزاری نشست فرهنگی

نشست فرهنگی با عنوان «افسردگی زنان و راههای حل این مسئله» برگزار شد
مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها رفسنجان اقدام به برگزاری نشست فرهنگی نمود.
?این نشست در تاریخ 4/7/1400 با حضور استاد محترم سرکار خانم شفیعی، مشاور مدارس علمیه برگزار شد. وی ابتدا به ویژگی های و علائم افراد افسرده پرداخته و در مان آن را برگزاری جلسات روانشناسی و دارو درمانی خواند.
?خانم شفیعی بیان کرد که زنان 5برابر مردان در معرض افردگی هستند و دلیل آن : سبک خشم مخفی زنان،مسائل فیزیکی زن(مثل عادت ماهانه و یائسگی) می باشد.
مشاور مدارس علمیه افزود: برای پیشگیری از افسردگی باید: مهارت رابطه میان فردی ،کنترل استرس ،کنترل خشم، مهارت های زندگی،خود شناسی،غلبه بر احساسات و … را آموزش ببینیم.
انواع افسردگی نیز به شرح ذیل می باشد : بالینی- مالیخولیایی- روان پریشانی- افسردگی عاطفی –افسردگی خویی،فصلی .
?وی در پایان برای درمان افسردگی در ماههای اولیه ابتلا به موارد زیر اشاره کردند:1-از آنجا که افسردگی بیشتر ناشی از اضطراب و فشار روحی است و فرد وقتی دچار آن می شود ابتدا باید دلیل این فشار ها را ریشه یابی کند .2-عوامل ناراحت کننده را از خود دور کنید.3-ارتباط معکوس انجام دهیم (مثلا وقتی ناراحتیم بخندیم).4-افکار منفی را از خود دور کنیم.5-گفتگوی درونی خود را متوقف کنیم.6-مثبت اندیش باشیم.7-ورزش و نرمش را فراموش نکنیم (ورزش گروهی).8-خواب و خوراک و سبک زندگی خود را تنظیم کنیم.9-ایمان و اعتقادات مذهبی داشته باشیم.

برگزاری نشست پژوهشی

نشستی با عنوان«راهکارهای افزایش اراده» در مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها برگزار شد.

مدرسه  علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها در راستای انگیزه بخشی به طلاب نشستی با عنوان راهکارهای افزایش اراده با حضور استاد محترم حجت الاسلام والمسلمین علی هاشمیان و جمعی از طلاب محترم با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار کرد. در این نشست که در تاریخ 4/7/1400 در محل سالن اجتماعات این مدرسه برگزارشد، به ابعاد و جوانب مختلف موضوع پرداخته شد. استاد محترم به شرح اراده و راه افزایش آن پرداخته و چنین گفتند:

اراده به معنای صرف تلاش کردن نیست؛ بلکه باید در کنار آن، علم نیز داشت. خیلی از چیزهایی که انسان ها از خودشان می دانند، خودشناسی نیست، بلکه شناخت برخی از صفات است. درواقع اکثر انسان ها چیزی از خودشان نمی دانند. منظور از خودشناسی این است که ما بدانیم چه کارایی هایی داریم و چطور باید از آن استفاده کنیم؟

برای رشد باید ابزارهای رشد را شناخت. مهمترین ابزار رشد انسان در بدن، مغز است. باید مغز را شناخت و دانست که با آن چکار باید کرد؟ مغز قابلیت دارد که تمام خاطرات خوب و بد را بشناسد. مغز با مطالعه وکار کشیدن از آن، فعال تر می شود.

تا خودشناسی نداشته باشیم، اراده رسیدن به جایی را نخواهیم داشت؛ چون نمی توانیم هدف تعیین کنیم. باید اهداف و رسیدن به آنها را تصور کرد. تصور کردن، راه را برای رسیدن به هدف آسانتر می کند؛ چون از دیدگاه ذهن، چندبار این کار انجام شده است.

ایشان در پایان نیز گوشزد کردند که اگر می خواهید، صاحب اراده شوید، باید زیرساخت ها را درست کنید.

کارگاه منبع یابی دیجیتالی

کارگاه منبع یابی دیجیتالی توسط استاد محترم سرکار خانم محمدی در پیام رسان ایتا برای طلاب مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها رفسنجان برگزار شد. 

پاورپوینت

فایل صوتی

کارگاه مدیریت زمان

کارگاه «مدیریت زمان» برای عموم طلاب مدارس علمیه خواهران استان کرمان برگزار شد.
کارگاه مدیریت زمان توسط واحد پزوهش مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها- رفسنجان در روز پنجشنبه 25 شهریور ماه جاری و با حضور استاد محترم جناب آقای محمدرضا فؤادیان از طریق سامانه مدرس برگزار شد. در این کارگاه یک و نیم ساعته ابتدا استاد به تعریف برنامه ریزی پرداختند.
وی در ادامه، 12 مورد از الزامات توجه به مدیریت زمان را که بسیار کاربردی است، مطرح کرد. اولین کار برای برنامه ریزی از دید استاد، نوشتن اهداف است. اهداف به کارهایی گفته می شود که تمام استعداد و فرصت ما صرف آن می شود .
استاد ادامه داد: در گام بعدی، تهیه لیست است. این لیست می تواند هفتگی (کوتاه مدت) یا ماهیانه (میان مدت) و یا تمام عمر (بلند مدت) باشد. گام سوم نیز پرداختن به اولویت هاست؛ یعنی پرداختن به هدف های مهم که معمولا سخت تر هستند.
طبق گفته حجه الاسلام فؤادیان: در گام چهارم لازم است که به اثار و برکات انجام کارها و اهداف توجه داشت. همچنین در گام پنجم، سعی بر این است که بر یک کار تمرکز داشته و همزمان چند کار با هم انجام نگیرد. سرعت در انجام کارها ششمین گام در مسیر مدیریت زمان است. در هفتمین گام لازم است که به روز بوده و در هشتمین گام، افراد باید بر استعداد های منحصر به فرد خود توجه داشته باشند.
وی ادامه داد در گام های نهم تا دوازدهم لازم است که محدودیت ها را بهانه قرار نداده و مثبت اندیش باشیم. همچنین اهداف بزرگ را به اهداف کوچکتر تقسیم کنیم و در نهایت قدرت نه گفتن را داشته به دست آوریم؛ چون در غیر اینصورت تمام برنامه ریزی هایمان به هم می خورد.
استاد در پایان گفت: انسان های موفق در هر حوزه ای هدف دارند و موفقیت بدون هدف، امری باطل و محض است. ملاک و معیار تمام هدف های زندگی، مدیریت زمان است و مدیریت زمان، مقدمه برای برنامه ریزی است. انسان تا وقتی برنامه ریزی نداشته باشد، نمی تواند به اهداف بزرگش برسد.

نشست علمی پژوهشی

باسمه تعالی
نشستی با عنوان «تبیین گام دوم انقلاب با محوریت علم و پژوهش» در مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها – رفسنجان برگزار شد.
مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها – رفسنجان در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری وتاکید ایشان بر تبیین گام دوم انقلاب و نیز تاکید بر گسترش پژوهش و پژوهش محوری، اقدام به برگزاری نشستی با عنوان تبیین گام دوم انقلاب با محوریت علم و پژوهش با حضور استاد محترم جناب آقای مهدی تقوی رفسنجانی و جمعی از طلاب محترم سراسر استان نمود. در این نشست که در تاریخ 20/5/1400 از طریق سامانه مدرس - تالار پژوهشی برگزار شد و به ابعاد و جوانب مختلف موضوع و تحلیل سخنان مقام معظم رهبری پرداخته شد.
آقای تقوی در ابتدا بیان داشت: رهبر معظم انقلاب مد ظله العالی تاکید داشتند که روی مسئله بیانیه گام دوم انقلاب کار شده و تبیین شود.
وی در ادامه و قبل از ورود به بحث علم و پژوهش به تبیین مختصر بیانیه گام دوم پرداخته و گفت: بزرگترین هدف انبیای الهی، تشکیل حکومت اسلامی بوده و امروزه به برکت انقلاب اسلامی، این هدف محقق شده است. از این رو طبق فرموده امام راحل رحمه الله علیه، حفظ این نظام از اوجب واجبات است. انقلاب اسلامی، عصر جدیدی را آغاز کرده و در دنیایی که میان شرق و غرب تقسیم شده بود، حکومت دینی را ایجاد نمود. البته ما الان جمهوری اسلامی داریم که رشحه ای از رشحات حکومت اسلامی است و هنوز تا رسیدن به حکومت اسلامی راه داریم. همچنان که پیامبر صلوات الله علیه و امام علی علیه السلام نیز در طول حکومتشان به همه اهداف حکومت دست نیافتند.
استاد دانشگاه علوم سیاسی در ادامه تبیین بیانیه گام دوم اظهار داشت: این انقلاب، اسلامی بوده و شعارهای آن، جهانی، فطری، درخشان و همیشه زنده اند. طوری که هیچگاه بی مصرف و بی فایده نخواهند شد. بی شک فاصله ی میان بایدها و واقعیَّتها، همواره وجدانهای آرمان خواه را عذاب داده و می دهد، امَّا این، فاصله ای طی شدنی است و در چهل سال گذشته در مواردی بارها طی شده است و بی شک در آینده، با حضور نسل جوان مؤمن و دانا و پُرانگیزه، با قدرت بیشتر طی خواهد شد.
مهدی تقوی افزود: برای رسیدن به تمدن اسلامی، طی کردن پنج مرحله لازم است: 1. انقلاب اسلامی 2. نظام اسلامی 3. دولت اسلامی 4. جامعه اسلامی 5. امت اسلامی
در گام دوم انقلاب، خطاب اصلی رهبر انقلاب به جوانان بوده و به آنان توصیه می کند که برای برداشتن گام های سالم در آینده، باید گذشته را به درستی شناخت و از آن درس گرفت. ایران با اقتدار و پیشرفته و آزاد امروز، محصول چهل سال گذشته است. چالش با استکبار همچنان ادامه دارد ولی به شکل جدید؛ آن روز چالش با آمریکا بر سر کوتاه کردن دست عمَّال بیگانه یا تعطیلی سفارت رژیم صهیونیستی در تهران یا رسوا کردن لانه جاسوسی بود، امروز چالش بر سرِ حضور ایران مقتدر در مرزهای رژیم صهیونیستی و برچیدن بساط نفوذ نامشروع آمریکا از منطقه غرب آسیا و حمایت جمهوری اسلامی از مبارزات مجاهدان فلسطینی در قلب سرزمین های اشغالی و دفاع از پرچم برافراشته حزب الله و مقاومت در سراسر این منطقه است. این تغییر چالش، نشان از قدرت رو به افزایش ایران عزیز در این چهل سال دارد.
وی در ادامه به مسئله علم و پژوهش در بیانیه گام دوم پرداخت و گفت: البته یک سری مشکلاتی در کشور وجود دارد که علل مختلفی دارد. اما راه حل اصلی آن، حاکمیت تفکر انقلابی و جهادی در مدیریت کشور است. دو توصیه جدی به نسل جوان برای ادامه مسیر پر افتخار انقلاب چنین است:
1. شناخت ظرفیت های عظیم مادی و معنوی کشور- کلید حل مشکلات در داخل کشور است.
2. نگاه امیدوارانه و خوشبینانه به آینده کشور - بدون این کلید اساسیِ همه ی قفلها، هیچ گامی نمی توان برداشت.

وی در پایان گفت: نقشه راه آینده کشور در گرو تلاش در 7 حوزه اساسی است:1. علم و پژوهش 2. معنویت و اخلاق 3. اقتصاد قوی 4. عدالت و مبارزه با فساد 5. استقلال و آزادی 6. عزت ملی، روابط خارجی، مرزبندی با دشمن 7. سبک زندگی اسلامی
ایشان در پایان نیز توصیه جدی نسبت به تحقیق وپژوهش دراین زمینه کرده و عنوان نمود که طلبه باید از توان علمی بالایی برخوردار باشد. همچنین استاد دو کتاب «بیانیه نامه» و «عصر جدید» را برای بررسی بهتر پیرامون بیانیه گام دوم انقلاب معرفی کرد.

برگزاری نشست پژوهشی

نشست پژوهشی تحت عنوان:«تبیین اهمیت پژوهش و پژوهشگری» توسط مدرسه حضرت فاطمه سلام الله علیها رفسنجان برگزار شد.
این نشست با حضور معاون پژوهش مدرسه سرکار خانم حسینی، در تاریخ 29/1/1400 از طریق فضای مجازی برگزار شد.
وی در ابتدا به تعریف پژوهش و پژوهشگر پرداخته و عنوان کرد: پژوهش موجب گسترش مرزهای دانش می شود و پیشرفت دنیا بر روی پژوهش استوار است.
استاد بیان داشت: بدون پژوهش هیچ کاری به شکل اصولی و بنیادی انجام نمی گیرد. درواقع بدون کسترش فرهنگ پژوهش، یا هیچ کاری انجام نمی گیرد یا اینکه پایدار و دائمی نیست. موفقیت فرد و کشور نتیجه نگاه موشکافانه و پژوهشگرانه نسبت به همه مسائل است. پژوهش هم مبنای توسعه است و هم تضمینی برای استمرار داشتن آن توسعه. قرآن و روایات نیز تاکید فراوانی به پژوهش و تفکر داشته و از تقلید کورکورانه منع می نمایند.
وی در رابطه با وظیفه طلاب در این زمینه چنین گفت: طلاب به عنوان نیروی انسانی جامعه، نقش مهمی در گسترش فرهنگ پژوهش در جامعه دارند. آنها باید هم روش پژوهش را بیاموزند و هم به انجام آن اهتمام ورزند. همچنین به عنوان معلمان و مبلغان جامعه، باید سعی کنند دیگران را نیز به این سمت سوق دهند و برای این منظور، باید خودشان به مسئله پژوهش اشراف کامل داشته باشند.
خانم حسینی ادامه داد: یک طلبه برای تبلیغ، برای شناخت دین، برای پیداکردن راهکارهای گسترش دین و …. نیاز دارد که پژوهشگر خوبی باشد و پژوهش خوبی انجام دهد. اگر می خواهد باعث پیشرفت کشور شود، اگر می خواهد حامی دین و ولایت فقیه باشد، باید پژوهشگر باشد.
وی در پایان بیان داشت: پژوهش ضامن توسعه و پیشرفت در هر زمینه ای است. پس طلاب باید تلاش کنند تا خود را در این زمینه توانمند سازند.

برگزاری ژورنال کلاب

باسمه تعالی
جلسه ژورنال کلاب با عنوان« نقد مقاله علمی» در مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها- رفسنجان برگزار شد.
مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها- رفسنجان در راستای توانمندسازی طلاب در زمینه مقاله نویسی، اقدام به برگزاری ژورنال کلاب و نقد مقاله علمی با حضور استاد سرکار خانم فتحی نمود. در این جلسه که در تاریخ 1/2/1400 در مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها و به صورت مجازی برگزارشد، استاد و طلاب به بررسی و نقد قسمت های مختلف یک مقاله پرداختند:
در ابتدا مقاله از نظر ساختار مورد بررسی قرار گرفت. پس از آن، خصوصیات چکیده بیان شده و چکیده مقاله بر اساس آن، مورد بررسی قرار گرفت. در ادامه، اعضا درباره کلیدواژه های مقاله نظر دادند. بررسی و نقد مقدمه براساس ویژگی های مقدمه خوب، قدم بعدی در این جلسه بود.
در ادامه جلسه ژورنال کلاب، به بررسی متن مقاله از نظر دسته بندی و تناسب بخش اصلی و محتوای مقاله پرداخته شد و طلاب نظرات خود را در این زمینه ارائه دادند. پس از آن استاد نیز به جمع بندی نظرات و میزان صحت آنها پرداخت. در پایان، نتیجه و فهرست منابع بر اساس معیارهای نتیجه صحیح و شیوه نامه مقالات پایانی بررسی و ارزیابی شد.
این جلسه حدود 1:30 دقیقه به طول انجامید و از طریق فضای مجازی انجام شد.

جشن روزه اولی ها

برگزاری جشن روزه اولی ها برای فرزندان طلاب
مدیر مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها رفسنجان از برگزاری جشن روزه اولی ها برای فرزندان طلاب خبر داد.
معصومه فتحی گفت : به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک رمضان، مدرسه اقدام به برگزاری مراسم جشن برای فرزندان 9ساله طلاب نمود.
در این مراسم که در روز شنبه 11 اردیبهشت 1400 برگزار گردید، 6 نفر از فرزندان طلاب به همراه مادران خود حضور داشتند.
مدیر مدرسه حضرت فاطمه سلام الله علیها ادامه داد: این مراسم با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی برگزار گردید و خانم دره کردی از فارغ التحصیلان مدرسه، به اجرای برنامه پرداخت.
وی افزود: به منظور تشویق روزه اولی ها، هدایایی برای ایشان تهیه شد که توسط مجری طی چند مسابقه جذاب به آنها اهدا شد.

گرامیداشت مقام معلم

گرامیداشت مقام معلم
معاون فرهنگی مدرسه از برگزاری مراسم گرامیداشت مقام معلم خبر داد.
در این مراسم که به صورت حضوری و با رعایت پروتکل های بهداشتی در محل سالن اجتماعات مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها برگزار شد، ابتدا حجه الاسلام علی هاشمیان، موسس محترم مدرسه، به بیان مقام و منزلت معلم پرداخته و وظایف خطیر معلمان در این راستا را گوشزد کرد.
در پابان از اساتید و کادر مدرسه با اهدا تقدیر نامه و کارت هدیه تقدیر به عمل امد.

بروشور

برگزاری هفته پژوهش

سایر برنامه های اجرا شده در هفته پژوهش در مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها- رفسنجان

1. ارسال فایل های آموزشی مربوط به منبع یابی در گروه مدرسه در پیام رسان ایتا

2. ارسال فایل آموزشی مربوط به سامانه کتابداری کوثرنت در گروه مدرسه در پیام رسان ایتا

3. اعلام تخفیفات مربوط به نشر هاجر در هفته پژوهش در فضای مجازی

4. اطلاع رسانی برنامه های پژوهشی استان کرمان در هفته پژوهش در فضای مجازی

5. بارگزاری پیام مدیر محترم مرکز به مناسبت آغاز هفته پژوهش در فضای مجازی

6. بارگزاری پیام آیت الله سبحانی دامت برکاته به مناسبت آغاز هفته پژوهش در فضای مجازی

7. برگزاری مسابقه عکس نوشته و کلیپ با موضوع «الگوپذیری حاج قاسم سلیمانی از سیره اهل بیت علیهم السلام در محور روابط خانوادگی و اجتماعی»

8. برگزاری مسابقه یادداشت پژوهشی با محوریت «اخلاق خانوادگی و اجتماعی سردار حاج قاسم سلیمانی»

9. اعلام شعار روزهای هفته پژوهش در فضای مجازی

10. فضاسازی مجازی به مناسبت هفته پژوهش

برگزاری نشست پژوهشی

به مناسبت هفته پژوهش برگزاری نشست پژوهشی با عنوان: «ولایتمداری و ولایت پذیری سردار شهید قاسم سلیمانی»توسط مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها رفسنجان برگزار شد.

در این نشست که با حضور استاد بیاضی زاده و  به صورت مجازی برگزار گردید، ابتدا استاد مذکور، به  تبیین مکتب سلیمانی پرداخته و بیان کرد: رهبر معظم انقلاب مد ظله العالی، سردار شهید حاج قاسم سلیمانی را یک مکتب می دانند نه یک فرد؛ یک مکتب تربیتی انسان ساز جذاب  برگرفته از مکتب ائمه اطهارعلیهم السلام.

وی ضمن بزرگداشت یاد وخاطره سردارشهیدحاج قاسم سلیمانی عنوان داشت: مکتب سلیمانی دارای چند شاخصه و مولفه می باشد که ولایتمداری یکی از آنهاست. ایشان درمورد برشماری مولفه های مذکور در مکتب سلیمانی اظهار داشت: ارادت به اهل بیت علیهم السلام، امت گرایی، دشمن شناسی، مجاهدت و تلاش بی وقفه، مردم داری و ولایت مداری، از جمله مولفه های مکتب سلیمانی هستند.

ایشان در ادامه بیان کرد که سردار سلیمانی عزیز، مرد عمل به فرمان ولایت و پیروی از ایشان بود؛ به گونه ای که در 8 سال دفاع مقدس و پس از آن، طی 22 سال، خواب و آسایش را بر خود حرام کرده و همیشه در صحنه جنگ علیه باطل بود. وی در پایان این نشست ابراز داشت: یکی از اصلی ترین، بارزترین و روشن ترین شاخصه ها و مولفه هایی که در مکتب حاج قاسم بزرگوار وجود دارد و همه واقف به این خصوصیت هستند، ولایتمداری ایشان است.

برگزاری کارگاه های پژوهشی

به مناسبت هفته پژوهش کارگاه «مقاله نویسی»توسط مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها رفسنجان برگزار شد.

در این کارگاه  که توسط معاونت پژوهش مدرسه به صورت دوره ای طی 8 جلسه از طریق پیام رسان ایتا برگزار شد، ابتدا موضوع یابی و موضوع گزینی توضیح داده شد و از طلاب خواسته شد که موضوعات خود را ارائه دهند. در ادامه این جلسات، طریقه منبع یابی و منبع گزینی آموزش داده شد.  همچنین شیوه طرح نویسی و نکات مربوط به آن از دیگر سرفصلهایی بود که در این کارگاه 8 جلسه ای به طلاب آموزش داده شد و از طلاب خواسته شد که برای موضوعات خود، طرح تحقیق بنویسند. در پایان، شیوه نگارش مقدمه، مفهوم شناسی، نتیجه و چکیده برای افراد حاضر در کارگاه مورد تبیین قرار گرفت و ضمن ارائه مشاوره لازم به طلاب جهت گزینش موضوع مناسب مقالات پایانی، به سوالات طلاب در این زمینه ها پاسخ داده شد.

برگزاری کارگاه های پژوهشی

به مناسبت هفته پژوهش کارگاه «آموزش آیین نامه و شیوه نامه مقالات پایانی» توسط مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها رفسنجان برگزار شد.

در این کارگاه  که توسط معاونت پژوهش مدرسه به صورت دوره ای طی 3 جلسه ای و با هدف آشنایی طلاب پایه چهارم با مسائل مربوط به نگارش مقالات پایانی از طریق پیام رسان ایتا برگزار شد، آیین نامه و شیوه نامه مقالات پایانی توسط معاون پژوهش مدرسه به طور کامل تبیین شد.

همچنین برگزاری مسابقه عکس نوشته و کلیپ با موضوع «الگوپذیری حاج قاسم سلیمانی از سیره اهل بیت علیهم السلام در محور روابط خانوادگی و اجتماعی»، برگزاری مسابقه یادداشت پژوهشی با محوریت «اخلاق خانوادگی و اجتماعی سردار حاج قاسم سلیمانی»، اعلام شعار روزهای هفته پژوهش در فضای مجازی،  فضاسازی مجازی به مناسبت هفته پژوهش و … ، از جمله برنامه های هفته پژوهش این مدرسه بود.

برنامه های هفته کتاب- سال99

برنامه های هفته کتاب توسط مدرسه حضرت فاطمه سلام الله علیها- رفسنجان در فضای مجازی برگزار شد.
از جمله برنامه های شاخص این مدرسه در هفته کتاب، برگزاری نشست پژوهشی با عنوان: ” سبک زندگی سردار سلیمانی در کتابخوانی” با حضور استاد بیاضی زاده به صورت مجازی بود.
در این نشست که به صورت مجازی برگزار گردید، ابتدا کارشناس محترم به بیان اهمیت کتابخوانی پرداخته و بیان کرد: بحث کتابخوانی در جامعه، ارتباط مستقیم با فرهنگ دارد. بسیاری از شبهاتی که در ذهن جوان و نوجوان و افراد جامعه وجود دارد، با مطالعه کردن برطرف می¬شود.
وی ضمن بزرگداشت یادوخاطره سردارشهیدحاج قاسم سلیمانی از ایشان به عنوان یکی از مروجان وعلاقه-مندان به کتابخوانی یاد کرد؛ به طوری¬که حتی هنگام شهادت نیز، کتاب به همراه سلاح به همراه داشتند.
وی در پایان این نشست با بیان این مطلب که سردار قاسم سلیمانی همیشه اهل مطالعه بودند، از خداوند منان مسئلت نمود که همه ما را اهل کسب علوم دین قرار داده و از جهل برهاند.
همچنین تهیه بروشور «کتابهای سردار؛ کتابهای نگاشته شده در مورد سردار قاسم سلیمانی» و نشر در فضای مجازی، برگزاری مسابقه دلنوشته ای برای سردار سلیمانی و برگزاری مسابقه «وصیت نامه سردار سلیمانی» از جمله فعالیت های دیگر این مدرسه در هفته کتاب و کتابخوانی بود.

برگزاری نشست هفته وحدت

مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها رفسنجان برگزار کرد:
نشست پژوهشی با عنوان “راهکارهای طلاب جهت ایجاد وحدت اسلامی در جهان ” به مناسبت هفته وحدت در تاریخ 14/8/99 با حضور سرکار خانم حسینی پور از طریق پیام رسان ایتا برگزار شد.

هم اندیشی کادر

باسمه تعالی

جلسه هم اندیشی با عنوان «بررسی راهکارهای کاهش اختلافات خانوادگی» در مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها- رفسنجان برگزار شد.

مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها- رفسنجان در راستای تحقق یکی از وظایف حوزه های علمیه خواهران مبنی بر ایجاد خانواده سالم و کمک به رفع اختلافات خانوادگی، اقدام به برگزاری هم اندیشی با عنوان « بررسی راهکارهای کاهش اختلافات خانوادگی» با حضور مدیر، معاونین و مشاور محترم مدرسه نمود. در این هم اندیشی که در تاریخ 6/7/1399  برگزار گردید، اعضای شرکت کننده به بیان نظرات و پیشنهادات خود در این زمینه پرداختند و چنین عنوان کردند:

پیشگیری، بهتر از درمان است و باید علاج واقعه را قبل از وقوع نمود. لازم است که خانواده ها، با تربیت صحیح فرزندان، از اختلافات خانوادگی در آینده جلوگیری نمایند. همچنین باید تفاوت های فردی زن و مرد شناخته شده و جایگاه هر یک از ایشان تبیین گردد تا هرکس با شناخت دیگری، بهتر بتواند او را درک کرده و عملکرد مناسبی داشته باشد. در مرحله بعد باید دانست سازگاری و صبوری نقش بسیار مهمی در ایجاد خانواده سالم و رفع اختلافات دارند. در گذشته با وجود مسائل و مشکلات مختلف زندگی، باز هم زن و شوهر، با هم سازگاری کرده و زندگی را بدون درگیری ادامه می دادند. اکنون نیز لازم است با کار کردن روی شخصیت آنها، ناسازگاری را از بین برد.

بالابردن سواد و مطالعه در زمینه مهارت های زندگی می تواند کمک شایانی به حل اختلافات خانوادگی بکند. همچنین باید تجمل گرایی و چشم و هم­چشمی را از خود دور کرد. لازم است که حوزه های علمیه اول روی طلاب و اساتید خود کار کنند و آنها را به زندگی خانوادگی ساده و سلامت سوق دهند.

در این جلسه مقرر شد که مدرسه علمیه برای آموزش طلاب و یاری ایشان در جهت تشکیل خانواده سالم و کمک  به رفع اختلافات خانوادگی، با تشکیل گروه و برنامه ریزی و ارائه مطالب مختلف از جمله بیان خاطرات، بیان مطالب مربوط به هنر زناشویی، معرفی کتاب و …. به آموزش و تقویت طلاب در این زمینه بپردازد. همچنین با توجه به موضوع این جلسه و محدودیت زمانی، برنامه ریزی برای چگونگی تشکیل گروه و مدیریت آن، به جلسه دیگری موکول شد.

برگزاری ژورنال کلاب

باسمه تعالی

جلسه ژورنال کلاب با عنوان« نقد مقاله علمی» در مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها- رفسنجان برگزار شد.

مدرسه  علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها- رفسنجان در راستای توانمندسازی طلاب در زمینه مقاله نویسی، اقدام به برگزاری ژورنال کلاب و نقد مقاله علمی کرد. در این جلسه که در تاریخ 23/7/99 در مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها برگزارشد، استاد و طلاب به بررسی و نقد قسمت های مختلف یک مقاله پرداختند:

در ابتدا مقاله از نظر ساختار مورد بررسی قرار گرفت. پس از آن، خصوصیات چکیده بیان شده و چکیده مقاله بر اساس آن، مورد بررسی قرار گرفت. در ادامه، اعضا درباره کلیدواژه های مقاله نظر دادند. بررسی و نقد مقدمه براساس ویژگی های مقدمه خوب، قدم بعدی در این جلسه بود. استاد و اعضای شرکت کننده، چکیده، کلیدواژه ها و مقدمه را نسبتا خوب و قابل قبول ارزیابی کردند.

در ادامه جلسه ژورنال کلاب، به بررسی متن مقاله از نظر دسته بندی و تناسب بخش اصلی و محتوای مقاله پرداخته شد و طلاب نظرات خود را در این زمینه ارائه دادند. پس از آن استاد نیز به جمع بندی نظرات و میزان صحت آنها پرداخت. در پایان، نتیجه و فهرست منابع بر اساس معیارهای نتیجه صحیح و شیوه نامه مقالات پایانی بررسی شد که در مجموع، خوب و مناسب ارزیابی شدند.

این جلسه حدود 1:30 دقیقه به طول انجامید و از طریق پیام رسان ایتا انجام شد.

برگزاری کارگاه های پژوهشی

بسم الله الرحمن الرحیم

برگزاری دوره تفصیلی مهارت آموزی پژوهشی اساتید با مشارکت مدارس علمیه حضرت فاطمه علیهاالسلام، حضرت زینب کبری علیهاالسلام و موسسه آموزش عالی حوزوی حضرت زینب کبری علیهاالسلام

به حول و قوه الهی، دوره تفصیلی مهارت آموزی پژوهشی اساتید با مشارکت مدارس علمیه حضرت فاطمه علیها السلام رفسنجان، حضرت زینب کبری علیها السلام و موسسه آموزش عالی حوزوی حضرت زینب کبری علیها السلام، در واحد کامپیوتر موسسه آموزش عالی حوزوی و مدرسه علمیه حضرت زینب کبری علیهاالسلام با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزارشد.

 دوره مذکور در قالب هفت کارگاه یک روزه، از تاریخ 11/5/ 1399 الی 3/7 /1399 برگزار شد. با توجه به حضور معاونان پژوهش و اساتید آموزه های پژوهشی در این کارگاه ها، بسیاری از مطالب ارائه شده به صورت مباحثه گروهی مطرح و تکمیل شده و در طول دوره ها، به اشکالات پاسخ داده شد. در ضمن، به دلیل برگزاری دوره ی مذکور به صورت حضوری و تفصیلی و همچنین تشکیل کانال دوره «هنر پژوهش» از سوی مرکز مدیریت در راستای رفع اشکالات اساتید شرکت کننده در دوره «هنر پژوهش» و پاسخگویی حجه الاسلام والمسلمین جناب استاد ابراهیمی به سوالات، کلاس رفع اشکال تشکیل نگردید. تعداد اساتید شرکت کننده در این دوره بین 12 تا 25 نفر متغیر بود.

سرفصلهای ارائه شده در دوره عبارتند از:

1- موضوع یابی: استاد ارائه دهنده: سرکار خانم راضیه حسینی پور

2- منبع یابی: استاد ارائه دهنده: سرکار خانم سیما دهنوی

3- طرحنامه نویسی: استاد ارائه دهنده: سرکار خانم محبوبه قاسمی

4- فیش نویسی: استاد ارائه دهنده: سرکار خانم فاطمه بهرامی

5- آشنایی با نرم افزارهای اسلامی: استاد ارائه دهنده: سرکار خانم مریم نقشبند

6- مقاله نویسی: استاد ارائه دهنده: سرکار خانم زهرا مهر علی نسب

7- نگارش علمی: استاد ارائه دهنده: سرکار خانم زهرا اکبری

محکومیت توهین به ساحت مقدس رسول الله و قرآن کریم

در روز یکشنبه مورخ 23 شهریورماه 1399، برخی از طلاب، کادر و اساتید مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها رفسنجان در مدرسه گرد هم آمده و با قرائت بیانیه ای، اقدام هنجارشکنانه کشور سوئد مبنی بر جسارت به کتاب هدایت و نور مبین، قرآن کریم و نیز جسارت چندین باره به ساحت مقدس رسول مکرم اسلام صلی الله علیه واله به اسم آزادی بیان توسط هفته نامه منحط “شارلی ابدو” در فرانسه را به شدت محکوم کردند.

کارگاه آموزش مدرس

برپایی کارگاه آموزش مدرس به طلاب
در روز دوشنبه 17 شهریورماه کارگاه آموزشی مدرس برای طلاب ورودی و برخی از طلاب دیگر با حضور خانم حسینی پور برگزار شد. در این کارگاه، استاد ضمن توضیح پیش نیازها و نحوه ورود و تحصیل در سامانه مدرس، به سوالات طلاب در این زمینه پاسخ دادند.

افتتاحیه سال99- مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها رفسنجان

برگزاری افتتاحیه سال تحصیلی 99- مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها رفسنجان
در روز دوشنبه 17شهریورماه مراسم افتتاحیه سال تحصیلی 99 با حضور کادر مدرسه، اساتید و طلاب پایه اول ونیز تعدادی از سایر طلاب در محل سالن اجتماعات این مدرسه برگزار گردید. در این مراسم پس از قرائت قرآن و سرود ملی، ابتدا سرکار خانم فتحی به طلاب خیر مقدم گفته و برخی نکات لازم را به ایشان گوشزد کردند.
همچنین متن خیرمقدمی توسط خانم عبدالله پور قرائت شد. پس از آن سخنرانی سرکارخانم خدادادی با موضوع تبیین اهداف طلبگی برای آشنایی بیشتر طلاب با این مسیر برگزار شد. همچنین هر کدام از اعضای کادر به معرفی مختصری از خود و وظایفشان پرداختند.

در پایان افتتاحیه هدایایی به رسم یادبود به 23 طلبه ورودی مدرسه اهدا گردید.

 

برگزاری جشن ولایت

مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها رفسنجان به مناسبت عید غدیر خم و ولادت امام هادی علیه السلام اقدام به برگزاری برخی فعالیت ها و جشن نمود که به شرح ذیل می باشد:

1. تهیه و پخش پوستر تبلیغاتی غدیر در مغازه ها، کلینیک ها و سایر مراکز عمومی شهر توسط طلاب مدرسه

2. تهیه و توزیع ماسک نذری

3. برگزاری مراسم غبار روبی قبور مطهر شهدای سادات و تجدید میثاق با ایشان

4. سخنرانی طلاب حضوری مدرسه در فضای مجازی برای تبیین مسئله غدیر خم

5. برگزاری مسابقه ی وبلاگی «ایده برتر تبلیغ غدیر» برای عموم

6. برگزاری جشن حضوری و مجازی به مناسبت ولادت امام هادی علیه السلام و عید سعید غدیر خم همراه با رعایت پروتکل های بهداشتی شامل:

الف) تلاوت آیاتی از کلام الله مجید

ب) سخنرانی سرکار خانم پور حسینی پیرامون مسئله ولایت و فضائل امیر المومنین

ج) مراسم مولودی خوانی توسط سرکار خانم شریفی

د) پذیرایی از حضار

برگزاری نشست علمی- پژوهشی

نشستی با عنوان«مهارت های مورد نیاز طلاب قبل از ازدواج» در مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها- رفسنجان برگزار شد.

مدرسه  علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها- رفسنجان در راستای یاری رسانی به طلاب جهت ایجاد زندگی بهتر، نشستی با عنوان مهارت های مورد نیاز طلاب قبل از ازدواج با حضور استاد محترم سرکار خانم مرضیه حیدری به صورت آنلاین از طریق پیام رسان ایتا برگزار کرد. در این نشست که در تاریخ 6/5/99 در محل اتاق پژوهشی این مدرسه برگزارشد به ابعاد و جوانب مختلف موضوع و تحلیل مهارت های مورد نیاز طلاب پرداخته شد.

در این جلسه، استاد محترم عنوان کردند که طبق قرآن هدف از ازدواج، دسیابی به آرامش است. ایشان بعد از بیان مختصری از مسئله ازدواج در قرآن، انگیزه های ازدواج را چنین برشمردند:

1. تحمیل دیگران، 2. فشارهای خانواده، 3. یافتن حامی، 4. از دست دادن فرصت ها، 5. باز کردن راه دیگران، 6. لجبازی، 7.ترس از نفرین طرف مقابل، 8.ترس از تهدید طرف مقابل، 9. رسیدن به دارایی و موقعیت اجتماعی

ایشان ادامه دادند که سن مناسب ازدواج بنا به شرایط و موقعیت افراد متفاوت است به عنوان مثال سن ازدواج در مناطق گرمسیر به علت بلوغ زودرس و روستاها به جهت ساده تر بودن زندگی، پایین تر است. ولی ازدواج خیلی زودهنگام تحت هر شرایطی می تواند مشکلاتی را به بار بیاورد. در مورد دوستی های قبل از ازدواج جهت آشنایی بیشتر چنین گفته شد: این دوستیها سبب اختلال در نظام زندگی می شود؛ احساس گناه به سبب نا خشنودی خداوند از این ارتباط، ایجاد مشکلات روحی، ترس و اضطراب ناشی از آبروریزی و تأثیر منفی بر سلسله اعصاب، عدم تمرکز در کلاس درس و هنگام مطالعه و در نتیجه افت تحصیلی، احساس حقارت و ذلت دختر درصورتی که مورد سوءاستفاده قرار گرفته باشد، احساس خیانت به همسر آینده هنگام ازدواج. همچنین اشکالات جدی دیگری را نیز دارد.

طبق نظر استاد گرامی برخی از شیوه های نادرست ازدواج عبارت اند از: ازدواج مدرن، خواستگاری دختر از پسر، اعلام عشق به پسر، ازدواج اینتر نتی.

برخی از آسیبهای ازدواج عبارت اند از: 1.شتابزدگی در ازدواج، 2.ازدواج فوری بعد از جدایی، 3.آرمانگرایی در ازدواج ، 4.قسمت و شانس در ازدواج، 5.سوگند برای ازدواج، 6.کم رویی در ازدواج، 7.دادن قول ازدواج.

در ادامه استاد محترم به بیان برخی موانع ازدواج پرداختند: 1. استخاره بی مورد، 2. نارضایتی والدین، 3. مانع‌تراشی دیگران، 4. اعتیاد به مواد مخدر، 5. سختگیری والدین.

در پایان استاد محترم بیان چند کتاب جهت مطالعه بیشتر طلاب معرفی کردند:

1. گلبرگ زندگی 1و2 (حسین دهنوی) – 2. سین جین های خواستگاری (دکتر داوودی) – 3. آنچه باید یک  زن بداند (اسدالله محمدی نیا)

جشن میلاد امام رضا علیه السلام

امام رضا علیه السلام، امام هشتمین شیعیان و تنها امام مدفون در خاک ایران هستند. به مناسبت میلاد باسعادت آن امام همام، مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها رفسنجان، در روز چهارشنبه 11/4/99 جشن مجازی برگزار کرد.

در این جشن که به صورت آنلاین و راس ساعت 10 توسط سرکار خانم شفیع زاده – معاون محترم فرهنگی - برگزار شد، ابتدا زیارت خاصه امام رضا علیه السلام برگزار گردید. پس از آن کلیپ زیبایی از کرامت آقا امام رضا علیه السلام در معرض دید طلاب قرار گرفت.

در مرحله سوم از این جشن مجازی، سخنرانی ضبط شده حجه الاسلام محرابی، استاد اخلاق مدرسه، به سمع و نظر طلاب رسید. پس از بارگزاری مولودی خوانی با موضوع میلاد امام هشتم علیه السلام، ویس مربوط به بهترین خاطره گویی در مورد اولین زیارت حرم امام رضا علیه السلام نیز بارگزاری شد (پیش از این، مسابقه خاطره گویی در مورد اولین دیدار حرم در گروه برگزار گردید و شرکت کنندگان ویس خود را در این زمینه به معاون فرهنگی مدرسه ارسال کردند.)

برنامه های روز دختر

مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها – رفسنجان به مناسبت میلاد باسعادت حضرت معصومه سلام الله علیها و روز دختر برگزار کرد:

1.     قرائت زیارت حضرت معصومه سلام الله علیها به صورت مجازی

2.     اجرای مولودی خوانی همراه با پذیرایی برای طلاب حضور یافته در مدرسه

3.     برگزاری جشن روز دختر به صورت مجازی در گروه

4.     بیان فضیلت و آداب چله کلیمیه

5.     بارگزاری صوت جلسه اخلاق در رابطه با روز دختر با سخنرانی حجه الاسلام حاج آقا محرابی (استاد اخلاق مدرسه)

برنامه های فرهنگی و پژوهشی مدرسه در ماه مبارک رمضان

بسمه تعالی

 

برنامه های فرهنگی و پژوهشی برگزار شده در ماه مبارک رمضان – مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها رفسنجان

1. برگزاری تفسیر قرآن به صورت مجازی: به دلیل عدم حضور طلاب، هر روزه تفسیر قرآن در گروه مربوط به اطلاع رسانی های فرهنگی و پژوهشی مدرسه، بارگزاری می گردید.

2. برگزاری جلسات خانگی روخوانی قرآن توسط طلاب و فارغ التحصیلان

3. برگزاری مسابقات مختلف مجازی: 1. مسابقه عکس از محافل قرآنی خانگی   2. برگزاری مسابقه افطاری ساده    3. برگزاری مسابقه پاسخگویی به شبهات مربوط به کرونا و دین

4. بارگزاری جزوه احکام روزه در شرایط شیوع کرونا: با توجه به شرایط جدید و سوالات مردم، نظرات برخی از مراجع در خصوص روزه داری در شرایط شیوع کرونا جمع بندی شده و به صورت جزوه ای در گروه مذکور بارگزاری گردید.

5. جمع آوری کمک های نقدی همکاران برای کمک به نیازمندان

6. تهیه دفترچه مربوط به تبلیغ حوزه های علمیه در ماه مبارک رمضان: این مدرسه دفترچه ای مشتمل بر تبلیغ مدرسه علمیه، احکام و … تهیه و در سطح شهر توزیع کرد.

7. فعالیت کانون پاسخ به مسائل شرعی، اعتقادی و صحت قرائت نماز در ایام ماه مبارک رمضان

8. برگزاری محفل انس با قرآن در مدرسه

برگزاری مراسمات ویژه ماه مبارک رمضان به صورت مجازی- - طبخ نذورات و افطاری توسط  طلاب و کادر مدرسه-سرکشی مبلغات حاظر در محلات ویژه بانوان.برگزاری جشن میلاد امام حسن (علیه السلام)به صورت مجازی.

برگزاری مسابقه کتابخوانی


به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی و همچنین برای گرامیداشت روز علامه طباطبایی رحمه الله علیه، مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها رفسنجان، اقدام به برگزاری مسابقه از تفسیر گرانقدر المیزان نمود.
در این مسابقه تعداد 9 سوال از تفسیر سوره های ناس و فلق انتخاب شد و طلاب علاقه مند به آنها پاسخ دادند.
تعداد 20 نفر از طلاب مدرسه در این مسابقه شرکت نمودند و نفر اول، به قید قرعه انتخاب گردید.

برگزاری نشست پژوهشی

به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی، نشست علمی با عنوان «نقش طلاب در گرایش جامعه به کتابخوانی» در مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها برگزار گردید.

دریافت گزارش نشست

دیدار از کتابخانه

در روز دوشنبه مورخ27/8/98، طلاب ورودی98 به همراه سرکار خانم ملکی، مسئول محترم کتابخانه مدرسه، از کتابخانه احسایی واقع در سطح شهر رفسنجان، بازدید کردند.
این بازدید به منظور آشنایی طلاب با کتابخانه های سطح شهر و نیز ایجاد انگیزه کتابخوانی در طلاب صورت پذیرفت.

دعوت از پژوهشگر برتر


به مناسبت هفته پژوهش، از سرکار خانم زهرا مهرعلی نسب دعوت به عمل آمد.
ایشان ابتدا به بیان خاطراتی از پژوهشگری و ارائه رزومه خود در این مسیر نموده و سپس در رابطه با اهمیت پژوهش و لزوم آن صحبت کردند.
در پایان از ایشان تقدیر به عمل آمد.

دیدار اعضای محترم مرکز خدمات با طلاب

در روز 27/9/98 برخی از اعضای مرکز خدمات حوزه های علمیه خواهران در محل مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها با مسئولین و طلاب این مدرسه دیدار کردند.
در این دیدار نکاتی راجع به سامانه سخا و لزوم ثبت نام طلاب در این سامانه و نیز بیمه تکمیلی و … بیان گردید. در ادامه اعضای محترم مرکز خدمات به آموزش نحوه ثبت نام در سامانه و تکمیل رزومه پرداختند.

تقدیر از برندگان مسابقات


طی سال 98، دو مسابقه پژوهشی با عناوین «اندیشه مطهر» و «ناس و فلق در نگاه المیزان» برگزار گردید.
مسابقه اندیشه مطهر در تابستان شد و خانم «اسماء عزیزی» نفر برتر شدند. مسابقه ناس و فلق در نگاه المیزان به مناسبت هفته کتاب برگزار شده و خانم نجمه امیری نفر برتر شدند.
در روز 27 آذر و به مناسبت هفته پژوهش، از این عزیزان تقدیر به عمل آمد.

قرائت پیام مدیر حوزه های علمیه خواهران

به مناسبت هفته پژوهش، پیام حجه الاسلام بهجت پور، مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور توسط سرکار خانم محبوبه معظمی از طلاب پایه پنجم، قرائت گردید.

برگزاری ژورنال کلاب

 

در روز دوشنبه مورخ 2/10/98 جلسه ژورنال کلاب با حضور سرکار خانم راضیه حسینی پور و طلاب پایه چهارم در محل مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها برگزار گردید.


در این جلسه، طلاب به نقد مقاله «اصول و روشهای تعلیم و تربیت اسلامی دوره کودکی» پرداخته و اشکالات آن را بر اساس شیوه نامه مقاله نویسی و نیز جزوه مقاله نویسی بیان کردند.

مراسم شب یلدا

برگزاری مراسم شب یلدای در مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها- رفسنجان

به مناسبت شب یلدا، کادر و اساتید با همکاری یکدیگر مراسم این شب را در مدرسه برگزار کرده و طلاب را به اردو در مدرسه دعوت نمودند.

برگزاری نشست بصیرتی

به مناسبت یوم الله 9 دی، معاونت فرهنگی مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها- رفسنجان، اقدام به برگزاری نشست بصیرتی با حضور حجه الاسلام سنجری نمود.

برگزاری نشست علمی-تخصصی

بسمه تعالی

به مناسبت آزادسازی خرمشهر برگزار شد:

نشست علمی- تخصصی تبیین گام دوم انقلاب

 

مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها به مناسبت آزادسازی خرمشهر و نیز سالروز رحلت امام خمینی رحمه الله علیه و بزرگداشت قیام خونین 15 خرداد، نشست علمی تخصصی «تبیین گام دوم انقلاب» را در تاریخ 7/3/98 برگزار کرد.

در این نشست، نماینده ولی فقیه در سپاه ثارالله رفسنجان به توضیح گام ها و اهداف انقلاب و به خصوص گام دوم از دیدگاه رهبر معظم انقلاب پرداخت.

وی در ابتدا به شب قدر و ارزش و اهمیت آن اشاره کرد. در ادامه در کلامی کوتاه به شخصیت شناسی امام خمینی پرداخته و بیان داشت که ایشان به دلیل داشتن شخصیت والا در در زمینه ها و جهات مختلف، یکی از بارزترین علمای اسلام گردند.

نماینده ولی فقیه در مورد پیروزی انقلاب اسلامی چنین گفتند:

« انقلاب اسلامی در واقع از سال 42 آغاز شد و از همان زمان جهت رسیدن به مطلوب شهید داده ایم … قبل از حکومت شاهنشاهی نیز حکومت ما، دینی بود.»

وی اذعان داشت که انقلاب اسلامی ایران دارای 5 هدف اساسی بود. اولین و البته سخت ترین هدف و گام، ایجاد انقلاب اسلامی است که در سال 57 توسط امام راحل به وقوع پیوست. در گام دوم انقلاب، باید نظام اسلامی تشکیل شود. تشکیل ارگان ها و سازمان های مختلف در این راستاست. وی تاکید کرد که اکنون در این مرحله از انقلاب قرار داشته و این گام دارای دو بخش تبیین و اجرا است. برای عملی شدن گام دوم، مردم باید بیانیه را خوانده و عمل نمایند؛ چراکه اصل کار بر عهده مردم است.

حجه الاسلام بیاضی زاده ادامه داد: گام سوم انقلاب، ایجاد دولت اسلامی است. بنابراین طرح مسئله «جدایی دین از سیاست» کاملاً اشتباه و به دور از هدف انقلاب است. همچنین مرحله و گام چهارم به ایجاد جامعه اسلامی اختصاص دارد. جامعه اسلامی، جامعه ای است که مردم آن اهل رعایت باشند. یکی از موارد بیانیه گام دوم این است که ایجاد جامعه اسلامی با تبیین سبک زندگی اسلامی، امکان پذیر است.

نماینده ولی فقیه سپاه ثارالله رفسنجان از مرحله و گام پنجم به تمدن اسلامی یاد کرده و بیان کرد که این مرحله، زمینه ساز ظهور امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف می باشد.

وی در ادامه به بحث زمان آغاز هر یک از گام های اول و دوم پرداخته و اشاره کرد که در شروع گام اول، اختلاف است؛ برخی زمان آغاز آن را از شروع انقلاب دانسته و برخی دیگر آن را مربوط به سخنرانی رهبر معظم انقلاب مدّ ظلّه العالی در سال 1370 می دانند. در این گام تاکید بر دولتمردان است. اما گام دوم که بر مردم تکیه دارد، از سال 1397 آغاز می شود.

وی در پایان چنین بیان کرد: با رعایت چند محور در گام دوم انقلاب می توان به گام آخر، یعنی تمدن اسلامی رسید. این چند گام عبارت اند از: 1. علم و پژوهش       2. معرفت و اخلاق و مهدویت       3. اقتصاد

نشست مذکور با دعا برای ظهور امام زمان و صلوات بر محمد و آل محمد خاتمه یافت.

توصیه‌هایی از مرحوم آیت‌الله کشمیری(ره) برای بهره‌مندی بیشتر از ماه مبارک رمضان

بسم الله الرحمن الرحیم

توصیه‌هایی از مرحوم آیت‌الله کشمیری(ره) برای بهره‌مندی بیشتر از ماه مبارک رمضان

 *حتما دقایقی از ساعات رازآمیز روزه داری خود را به برترین عبادت اختصاص دهید و آن هم چیزی نیست جز «تفکر» باخود وخدای خود خلوت‌ کنید. خصوصاً به نوع رابطه حضرتش با خودتان بیندیشد امید است ابوابی از معرفت به رویتان باز شود.

هرچه کوته نظرانند برایشان پیمای

که ‌حریفان ز مُل و من ز تأمل مستم

 

 *یکی از مهمترین حالتهای بندگی خصوصا در رمضان المبارک حالتیست که توصیه مؤکد نبی مکرم(ص) است و آن « سجده طولانی» می باشد. فقط خداو اولیاء الهی می دانند می دانند هنگام سجده عبودیت چه بارانی از ابر رحمت و چه برکاتی از عالم ربوبیت بر سرشما می بارد.حتماً در روز یک سجده طولانی داشته باشید.

بر آستان جانان گر سر توان نهادن

گلبانگ سر بلندی بر آسمان توان زد

 

* آغاز ماه رمضان حتماً نیت کنید که لله روزه بگیرید فقط لله.آداب روزه داری را تا آنجا که نشاط دارید انجام دهید .کمیت گرا نباشید کیفیت جو باشید.دنبال ختم آیات وادعیه نباشید. درپی هضم آنها باشید. غذای اندک را خوب بجوید تا جزء جانتان شود. بزرگترین مشکل ما قشری نگری به دین و شریعت است.با خود فکر کنید آنقدر در سال های قبل با ولعِ زیاد خوانی اعمال انجام دادید به کجا رسیدید.

به مجاز این سخن نمی گویم

به حقیقت نگفته ای الله

 

* حتی المقدور بر سفره خانه خود افطار کنید حتی در مساجد افطار نکنید.بگذارید برکت افطار و دعای مستجاب لحظه ی افطار به خانواده وخانه شما تعلق گیرد. در ضمن هنگام افطار دِلال کنید.

لقمه کآمد از طریق مشتبه

خون‌خور وخاک وبرآن دندان منه

کان تورا در راه دین مفتون کند

نور عرفان از دلت بیرون کند

 

دلال چیست ؟

در اول دعای افتتاح عرض می کنیم « مدلاً علیک»، دلال با کسر دال یعنی ناز کردن. هنگام افطار برای خدا ناز کنید چون برایش روزه‌گرفتین وحضرتش خوان کرم گسترده لقمه اول را نزدیک دهان ببرید اما نخورید و دعا کنید. یعنی به خدا عرض می کنید اگه حاجتم را بدهی افطار می کنم به این حالت دلال می گویند؛ معجزه می کند.

 

* رمز ماندگاری در ضیافت الهی رمضان کیمیای« حُسن خلق » است. با فرزندان، خویشان و دوستان خود با اکسیر حسن خلق ومهربانی برخورد‌کنید. همیشه خصوصاً در این ماه خوش برخورد باشید.لحظه عصبانیت و خشم شما همان لحظه اخراج شما از این مهمانی الهیست.

به حسن خُلق توان کرد صیدِ اهل نظر

به دام و دانه نگیرند مرغ دانا را

 

* کشتی رؤیایی رمضان سوار بر امواج دریای «اشک» به ساحل نجات می رسد. ازخدای سبحان در این ماه خصوصاً اسحار سحرآمیز آن اشک و گریه درخواست کنید. البته شرط سحرخیزی واشک ریزی دلشکسته داشتن است.

اشک را کز بهر حق بارند خَلق

گوهراست و اشک پندارند خلق

* از ابتدای ماه رمضان باید هدف گذاری شما « لیلة القدر» باشد که جان جان رمضان است. در این خصوص سخن زیاد است لیکن« مصلحت نیست که از پرده برون افتد راز». فقط سعی کنیم شب قدر در ما واقع شود نه درماه.

تو لیلة القبری برو تا لیلة القدری شوی

چون‌ قدر مر ارواح را کاشانه شو کاشانه شو

 

* این ماه ماه «ربیع القرآن» ماست. در این بهار قرآنی هرروز یک آیه را انتخاب کنید و تا افطار به طور متناوب تلاوت و در پیرامون آن تدبر نمایید امید است دم دمای افطار آن آیه برای شما پرده از رخسار بردارد .

معنی قرآن زقرآن پرس وبس

وزکسی کآتش زده اندر هوس

 

* بالامام تمام الصلاة والصیام. در سراسر ماه رمضان توجه شما به روزه دارحقیقی و انسان کامل یعنی وجود ذی جود حجة بن الحجج البالغة (عج)نمی بایست منقطع شود. روزه و نماز وبندگی شما از کانال آن حضرت به بارگاه باری تعالی بار می یابد.

تو‌مگو ما را بدان شه بار نیست

با کریمان کارها دشوار نیست

وصیت نامه سیاسی امام راحل

نشست دانش افزایی فاطمی

   برگزاری نشست دانش افزایی فاطمی

روز پنجشنبه مورخ 18/11/97 ، نشست دانش افزایی معارف فاطمی با حضور حجه الاسلام و المسلمین سید حسن سبزواری از اساتید عالی حوزه های علمیه قم در مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها رفسنجان برگزار گردید. این جلسه با حضور طلاب و فارغ التحصیلان مدرسه و تعدادی از مدارس دیگر تشکیل ومطالبی پیرامون فضائل حضرت فاطمه سلام الله علیها در قرآن مطرح گردید.

 استاد معزز بحث را از عناوین و نامهای آسمانی حضرت فاطمه سلام الله علیها آغاز نموده و سپس به تشریح نام مبارکه و دلیل برکت بودن حضرت فاطمه سلام الله علیها پرداخته و با ذکر حدیث در این رابطه، موضوع را تبیین نمودند. در ادامه با توجه دادن به ولایت مداری حضرت فاطمه سلام الله علیها و دفاع جانانه ایشان از ولایت به توضیح ادله ی امامت در قرآن و روایات پرداختند.

ایشان در ادامه به بررسی برخی آیات در رابطه با فضیلت امامت از جمله آیه مباهله، اطعام و مودت پرداختند و خاطر نشان کردند که آیات قرآن کریم بیانگر اثبات امامت امام علی علیه السلام و عظمت خاندان پاک رسالت می باشد.

ایشان افزودند که برخی معاندان سعی کردند احادیث جعلی در تفسیر آیات مذکور وارد کنند که لازم است طلاب گرامی به آنها توجه کنند.

استاد گرامی در پایان جلسه با ذکر مصیبت حضرت زهرا سلام الله علیها به سخنان خود پایان دادند.

این نشست از ساعت 8:30الی11:30برگزار شده و در پایان به شرکت کنندگان بسته های فرهنگی اهدا گردید.

تکریم مادران شهداء

دیدار و تکریم از مادران شهدا به مناسبت ولادت حضرت فاطمه سلام الله علیها

روز سه شنبه مورخ 7/12/1397 مصادف با ولادت باسعادت بانوی دو عالم، حضرت فاطمه سلام الله علیها و روز زن، جمعی از اساتید و طلاب مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها – رفسنجان به دیدار مادران شهدای این شهرستان رفتند.

ایشان در ابتدا به دیدار مادر بزرگوار شهید حمید شریفی رفته و با اهداء گل و شیرینی از ایشان قدردانی کردند. مادر بزرگوار شهید از فرزند خود چنین یاد کردند:

«ایشان بسیار مهربان بوده و همیشه به خواهران و برادان و اقوام رسیدگی  نموده و از احوال آنها باخبر بودند. همچنین قبل از شهادت خود دیگران را بسیار دعوت به صله رحم می نمودند. از دیگر خصوصیات ایشان، شوخ طبعی بوده و حرف خود را با خنده و شوخی می زدند تا هم موثر باشد و هم باعث رنجش دیگران نشود. »

شهید حمید شریفی متاهل و دارای دو پسر بودند که در عید غدیر سال 1381 در کوه های سیرچ کرمان به دلیل اصابت هواپیما با کوه به درجه رفیع شهادت نایل شدند.

توصیه این مادر بزرگوار به طلاب این بود که حتما نماز خود را اول وقت ادا کرده و برای همه مردم دعا نمایند.

پس از دیدار با این خانواده، به دیدار مادر بزرگوار شهید عباس قلی زاده رفته و با اهداء گل و شیرینی از ایشان به خاطر صبر و پایداری شان تقدیر نمودند. ایشان به دلیل کهولت سن، خاطره خاصی از فرزند شهیدشان به یاد نمی آوردند؛ لذا خواهر شهید در مورد خصوصیات آن بزرگوار صحبت کرده و چنین گفتند:

شهید عباس قلی زاده فرزند هشتم خانواده، مجرد و دانشجوی ترم دوم دانشگاه شهرکرد و بسیار غیرتی بودند؛ طوری که حتما خودشان خواهرانشان را به مدرسه می رساندند. ایشان بسیار خوش قلب بوده و در کارها به مادر و پدر خود کمک می کردند. همیشه والدین را بر خود ترجیح می دادند. خواهر شهید خاطر نشان کردند که به دلیل وجود و برکت شهید است که مادر ایشان هنوز توانایی انجام کارهای خود را دارند.

خواهر شهید در جواب یکی از طلاب در رابطه با این سوال که «ما برای ادامه راه شهداء، چه باید انجام دهیم؟» عنوان کردند که برای این کار باید از مسئولین شروع کرد. باید اشرافی گری و تجملات از بین برود و مسئولین و پس از آن مردم بدانند که آرمان و هدف شهداء چیست و به آن نزدیک شوند.

شهید عباس قلی زاده در سن 20 سالگی در منطقه شیخ صالح غرب کشور به درجه رفیع شهادت نائل آمدند. لازم به ذکر است که برادر بزرگ ایشان، احمد قلی زاده نیز در دفاع مقدس جانباز شیمیایی بوده اند.

نام ایشان را در ابتدا «مجید» نام گذاشتند. اما در سن حدود 2 سالگی به بیماری سختی مبتلا می شوند، پدر ایشان نذر می کنند که اگر فرزندشان شفا یابد اسم ایشان را به عباس تغییر دهند. به لطف خداوند ایشان شفا پیدا کرده و نامشان «عباس» می شود. همچنین گفتنی است که تولد این شهید بزرگوار، مصادف با شهادت حضرت ابوالفضل علیه السلام و شهادت ایشان، مصادف با تولد حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام بوده است.

پس از خداحافظی با این خانواده، به دیدار مادر شهیدان رضا و حسین خیرخواه رفته و با اهداء گل وشیرینی از ایشان تشکر و تقدیر نمودند. این مادر بزرگوار، دو شهید به نام های رضا و حسین به انقلاب اسلامی تقدیم کرده اند.

شهید رضا خیرخواه مجرد بوده و ده سال پیش در آخرین ماه سربازی در درگیری با قاچاقچیان در شهر جیرفت به شهادت رسیدند. شهید حسین خیرخواه متاهل و دارای سه فرزند بودند که در هشت دفاع مقدس جانباز شده و چند سال پس از جنگ به درجه رفیع شهادت نائل شدند.

مادر شهیدان خیرخواه به دلیل کهولت سن و آلزایمر خاطره و سخن خاصی از شهیدان خود نداشتند و فقط عنوان کردند که بسیار مهربان و خوب بوده اند.

قبور مطهر همه شهدای یاد شده در گلزار شهدای شهرستان رفسنجان واقع شده است. همچنین نکته مشترک بین خانواده های شهدا این بود که افراد خانواده ایشان در مشکلات و گرفتاری ها به شهدای خود متوسل شده و از آنها حاجت می گیرند.

این دیدار معنوی و با خانواده های معزز شهدا از ساعت 10 شروع شده و در ساعت 12:30 پایان یافت.

نشست علمی پژوهشی

باسمه تعالی

نشستی با عنوان« نحوه برخورد با خانواده همسر» در مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها- رفسنجان برگزار شد.

مدرسه  علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها- رفسنجان در راستای تحقق جامعه سالم از طریق ایجاد خانواده سالم و با ارتباط صحیح، نشستی با عنوان نحوه برخورد با خانواده همسر با حضور استاد محترم سرکار خانم راضیه باقریان و جمعی از اساتید وطلاب محترم برگزار کرد. در این نشست که در تاریخ 6/12/1397 در محل سالن اجتماعات این مدرسه برگزارشد به ابعاد و جوانب مختلف موضوع و تحلیل برخورد یک خانم در برابر همسر و خانواده همسر پرداخته شد. ایشان با توجه به روز زن و ولادت بانوی دو عالم، حضرت فاطمه سلام الله علیها، ابتدا برخی صفات و یژگی های ایشان را برشمردند و پس از آن به بیان ویژگی های همسرو در ابتدا مقدمه ای عنوان کرده و در ادامه شیوه های همراه کردن همسر را چنین برشمردند:

در برخورد با خانواده همسر لازم است که چند اصل از جمله، مهربانی، تغافل، یکسان نگری را مدّ نظر داشت.

ایشان در پایان به سوالات طلاب پاسخ گفتند.

 

کارگاه ه پژوهشی

برگزاری کارگاه های پژوهشی
مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها در راستای مهارت افزایی طلاب و اعضای کانون، اقدام به برگزاری دو کارگاه «مهارت های اولیه کامپیوتر» و «نرم افزارهای پژوهشی» برای طلاب نمود.
با تائید مدیریت محترم مدرسه، دو کارگاه مهارت افزایی برای پژوهشگران فعال مدرسه در تاریخ 97/4/20 و 97/4/25 در اتاق کامپیوتر تحت نظر سرکار خانم حسینی پور برگزار گردید.

برنامه های اجرا شده در هفته کتاب و کتابخوانی 97

به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی، برنامه های ذیل در مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها اجرا شد:

1. برگزاری نمایشگاه کوچکی از کتاب از 20 آبان

2. برگزاری کرسی آزاداندیشی با عنوان «حدّ و مرز ارتباط با دوستان» در تاریخ 20 آبان

3. آموزش ساخت ایمیل به طلاب پایه سوم در تاریخ 97/8/27

4. در معرض دید قراردادن کتب جدید کتابخانه مدرسه

5. برگزاری مسابقه نقاشی با موضوع «کتاب و کتابخوانی» بین فرزندان طلاب

6. برگزاری مسابقه خلاصه نویسی از کتب «سرمه سعادت»

برگزاری کرسی آزاداندیشی در سال 97

در تاریخ 20 آبان کرسی آزاد اندیشی با عنوان «حدّ و مرز ارتباط با دوستان» در مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها برگزار گردید.

این کرسی در روز یکشنبه 20 آبان سال 1397 با حضور استاد محترم خانم اکرم شریف آبادی و طلاب و فارغ التحصیلان مدرسه برگزار شد.

در این کرسی، طلاب مدرسه به ارائه مطلب و انتقاد پرداختند. سرکار خانم اکرم شریف آبادی نیز به عنوان داور به بررسی مطالب و نظریات و جمع بندی آنها مبادرت ورزیدند. 

 

برگزاری کارگاه مقاله نویسی

کارگاه «آموزش مقاله نویسی» ویژه طلاب پایه چهارم و پنجم در مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها – رفسنجان برگزار شد.

کارگاه «آموزش مقاله نویسی» ویژه طلاب پایه چهارم و پنجم در روز پنجشنبه 19 مهر ماه سال 97 و با حضور استاد محترم سرکار خانم مهدیه محمدی در مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها- رفسنجان  برگزار شد. در این کارگاه دو ساعته استاد محترم ابتدا به بیان تفاوت های مقاله و تحقیقات کلاسیک پرداختند.

ایشان پس از تبیین تفاوت های مقاله و تحقیقات کلاسیک در سه بخش عنوان، ساختار و مقدمه نویسی، به بیان مراحل نگارش و نیز ساختار نگارشی مقاله پرداخته و در ادامه هرکدام از اینم موارد را به صورت مجزا توضیح دادند. همچنین در این کارگاه، نکات لازم در نوشتن متن مقاله توسط استاد محترم ارائه شد.

کارگاه مذکور با توضیح مختصر از انواع ارجاعات و شیوه ارجاع دهی با توجه به شیوه نامه مقاله نویسی به پایان رسید.

تبریک

 

 

شروع سال تحصیلی جدید 1398-1397 را گرامی میداریم.

 

خبر برگزاری دفاعیه

برگزاری جلسه دفاع از تحقیق پایانی طلاب مدرسه حضرت فاطمه سلام الله علیها- رفسنجان

 

جلسه دفاع از تحقیق پایانی یکی از طلاب مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها- رفسنجان در  روز شنبه مورخ 31/06/97 با حضور اساتید محترم داور و راهنما و معاون پژوهش در مدرسه علیمه فاطمیه سلام الله علیها- کرمان برگزار شد.

سرکار خانم راضیه حسینی پور معاون پژوهش مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها- رفسنجان در این خصوص تصریح کرد: جلسه دفاع از تحقیق پایانی سرکار خانم آرزو زنگی آبادی با حضور اساتید داور سرکار خانم صدیقه موحدی نیا و راهنما سرکار خانم معصومه فتحی برگزار گردید.
این تحقیق که با عنوان: «راه های موفقیت با تکیه بر سوره حمد» تدوین یافته، در دو فصل تنظیم گردیده که به بررسی راه های شناختی و رفتاری رسیدن به موفقیت با توجه یه سوره حمد پرداخته است. با توجه به امتیازات تحقیق به لحاظ ساختاری  و محتوایی تحقیق حاضر، حائز امتیاز عالی گردید.

برگزاری هم اندیشی پژوهشی

باسمه تعالی

 

هم اندیشی با عنوان« راهکارهای نوین جهت پرورش طلبه پژوهشگر» در مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها- رفسنجان برگزار شد.

 

مدرسه  علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها- رفسنجان در راستای تحقق پروش طلاب پژوهشگر و متفکر، نشستی با عنوان راهکارهای نوین جهت پرورش طلبه پژوهشگر با حضور مدیران و معاونین پژوهش مدارس علمیه خواهران شهرستان رفسنجان و حومه و نیز اساتید راهنمای مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها برگزار کرد. در این هم اندیشی که در تاریخ 25/6/1397 در این مدرسه برگزارشد به ابعاد و جوانب مختلف موضوع و تحلیل آن پرداخته شد. هر یک از اساتید محترم به ارائه نظر خویش در این راستا پرداختند.

ایشان در ابتدا به بررسی موانع و مشکلات و آسیب هایی پرورش طلبه پژوهشگر پرداخته و در ادامه به بیان راهکارهایی جهت رفع مشکلات و پرورش پژوهش در مدارس علمیه مبادرت ورزیدند.

 

اعلام برنده مسابقه خاطره نویسی

به اطلاع می رساند سرکار  خانم مرضیه منوچهری از شهرستان بوشهر، برنده مسابقه بهترین خاطره به مناسبت هفته عفاف و حجاب شدند که جایزه ایشان به صورت نقدی به حسابشان واریز گردید.

ضمن تقدیر از ایشان از تمامی شرکت کنندگان تشکر می نماییم.

مسابقه خاطره نویسی

توجه                    توجه

 

مدرسه حضرت فاطمه سلام الله علیها به مناسبت گرامیداشت هفته حجاب و عفاف، اقدام به برگزاری مسابقه خاطره نویسی با موضوع

 

«حجاب و عفاف»

 

نموده است. علاقه مندان می توانند بهترین خاطره خود را در این زمینه به نشانی r.fatemieh@gmail.com ایمیل کنند و یا به مدرسه تحویل دهند.

 

آخرین مهلت شرکت در مسابقه: 27/4/97

گرامیداشت هفته حقوق بشر

بسمه تعالی

 

به مناسبت هفته حقوق بشر ( 7 الی 12 تیرماه ) ، سالروز گرامیداشت شهادت شهید بهشتی و یاران ایشان ، حادثه حمله به هواپیمای مسافربری ایرباس و حمله شیمیایی به مردم سردشت، مدرسه با مطالبی پیرامون این هفته ، فضا سازی گردید.روز شنبه مورخ 9/4/97 ، به یاد ایشان ، محفل انس با قرآن برگزار گردید.

علاوه بر آن تعدادی از طلاب در گلزار شهدای شهر، حضور پیدا نموده و به غبارروبی قبور مطهر شهدا پرداختند.

تبریک

ماه مبارک رمضان

 

ماه میهمانی خدا

 

ماه نزول قرآن

 

بر بندگان روزه دار 

 

مبارک باد!

 

 

برگزاری نمایشگاه کتاب مهدوی

به مناسبت اعیاد شعبانیه و دهه مهدویت، نمایشگاه کتاب مهدویت از تاریخ 10/2/97 الی 17/2/97 به مدت یک هفته در سالن آموزشی مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها- رفسنجان برگزار گردید. در این نمایشگاه که به منظور آشنایی طلاب با کتابهای مهدویت موجود در کتابخانه مدرسه برگزارشد، حدود 50 جلد کتاب مهدوی در معرض دید طلاب و اساتید و بازدیدکنندگان قرار گرفت.

 

گزارش کارگاه های پژوهشی برگزار شده در نیمه دوم سال تحصیلی 97-96

در نیمه دوم سال تحصیلی 96-97 چند کارگاه پژوهشی برای طلاب مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها برگزار گردید که گزارش آن به شرح ذیل می باشد:
1. کارگاه نگارش علمی برای طلاب ورودی مهر95- با حضور استاد جناب آقای طالبی
2. کارگاه منبع یابی کتابخانه ای برای طلاب ورودی های مهر 95،94،93 - با حضور سرکار خانم حسینی پور
3. کارگاه منبع یابی اینترنتی برای طلاب ورودی مهر 95و94 - با حضور استاد سرکار خانم حسینی پور
4. کارگاه آشنایی با نرم افزارهای پژوهشی برای طلاب ورودی مهر 93 - با حضور استاد خانم حسینی پور
5. کارگاه روش های یادگیری و مطالعه برای طلاب ورودی مهر 96- با حضور استاد سرکار خانم فتحی
هدف از برگزاری کارگاه های مذکور، ایجاد توانایی برای طلاب جهت تدوین تحقیق پایانی و مقالات پژوهشی بوده است.

خبر روز درختکاری

«روز درختکاری که در کشور معمول و باب شده، یکی از روزهای پربرکت در جمهوری اسلامی  است؛ چون درخت و گیاه برای کشور، برای زندگی، برای مردم، برای تنفس، یک امر ضروری است.»

                                                                                                           مقام معظم رهبری مدّ ظله العالی

 

طلاب مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها- رفسنجان در روز سه شنبه

مورخ 15/12/1396 مصادف با روز درختکاری، اقدام به کاشت درخت وتعویض

خاک باغچه و نیز زیبا سازی مدرسه با کاشت گل و گیاه در اطراف حیاط نمودند. 

 این عمل موجب زیبایی محیط مدرسه و ایجاد روحیه نشاط در میان طلاب گردید.

 

برگزاری نشست علمی-پژوهشی

مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها- رفسنجان در راستای اهمیت جامعه سالم از طریق ایجاد خانواده سالم، نشستی با عنوان «پژوهشی در شیوه های سازگاری زوجین» با حضور استاد محترم سرکار خانم طوبی زین الدینی و طلاب محترم برگزار کرد. در این نشست که در تاریخ 1396/12/6 در محل سالن اجتماعات این مدرسه برگزار گردید، به ابعاد و جوانب مختلف موضوع و تحلیل وظایف زن و خصوصیات مردان پرداخته شد.

 

بازدید معاون پژوهش مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران از مدرسه علمیه حضرت فاطمه(سلام الله علیها ) رفسنجان

حجه الاسلام والمسلمین جناب آقای حصاری دامت برکاته به همراه حجه الاسلام والمسلمین جناب آقای انجم شعاع ، روز شنبه مورخ 12/12/96 از این مدرسه بازدید نمودند. ایشان ابتدا از واحد پژوهش مدرسه دیدن نموده و سپس درجریان برخی از مشکلات پژوهشی قرار گرفتند . بازدید از کتابخانه مدرسه نیز از برنامه های ایشان بود.

تحقیقات پایانی دفاع شده در نیمه اول سال96

عنوان: رابطه صبر واستكبارستيزي در متون ديني

نگارنده: آسیه میرزایی

استاد راهنما: جناب آقای سیدکاظم حسینی

چکیده:

خداوند راههاي زيادي جهت رسيدن بندگانش به كمال وسعادت، پيش روي او قرار داده است. يكي از اين راهها، صبر و استقامت دربرابر مشكلات ومصايب زندگي است. در اين مقوله رابطه بين صبرواستكبارستيزي در متون دين مورد بررسي قرارمي گيرد وسوال اصلي اين است كه چه رابطه اي بين صبر واستكبارستيزي وجود دارد؟ صبر از نظر قرآن بالاترين فضيلت اخلاقي است كه اگر انسان به اين صفت متلبس شد، شايسته دريافت بهترين سلام و تحيات از سوي فرشتگان است وجايگاه ابدي او بهشت برين خواهد بود. صبر، نقش تعيين كننده اي در زندگي دنيوي و اخروي انسان دارد وبهترين روش براي تامين سلامت روح وروان انسان است. نخستين اصل اساسي براي مبارزه بامستكبران زورگو، پايداري دربرابر تهاجمات گسترده آنها وتحمل مشكلات وگرفتاريهاست. هرچه دشمن قويتر باشد، استقامت بيشتري را طلب مي كند. اهداف انقلاب «اسلام خواهي، استكبارستيزي، حفظ استقلال كشور، كرامت بخشي به انسان، دفاع از مظلوم، وپيشرفت علمي وفني واقتصادي كشور» است؛ حياتي است كه براي رسيدن به همه اين هدفها، دشمني با استكبار لازم است. لذا مي توان نتيجه گرفت كه استكبارستيزي جوهره انقلاب اسلامي است. هدف از اين تحقيق، بررسي صبر واستكبارستيزي وبيان آثار وتبعات آن است كه براي تحقق آن نياز به مقدمات وبررسي مورادي از جمله بررسي صبر از نظر معناومفهوم، اقسام صبر وبررسي آيات واحاديثي كه درمورد صبر آمده است وهمچنين جايگاه صبر در مبارزه با ستم، شيطان واستكبارستيزي و درنهايت بيان نتايج وراهكارها است. این تحقیق به روش توصیفی و کتابخانه ای نگاشته شده است.

واژگان كليدي: صبر، استكبارستيزي، متون ديني.

حکمت های نهج البلاغه - شماره2

بسمه تعالی

سیری در حکمت81 نهج البلاغه

گردآورنده: ماندانا علیزاده

«قِیمَهُ کُلٌّ امرِیٍ مَا یَحسُنُهُ»

«ارزش هر کس به مقدار دانایی و تخصص اوست.»

قیمت یک گوهر:

مسلما در دنیا هرچیز با توجه به توانایی هایی که دارد مورد ارزش گذاری و قیمت گذاری قرار می گیرد. انسان به عنوان اشرف مخلوقات، جایگاه خاصی در دنیا دارد و تعیین جایگاه و منزلت انسان در نظام هستی از نکات قابل توجه است. بی تردید انسان در سایه بهره مندی از عقل، هوش و درایت، جایگاه ممتاز ویژه ای دارد و اگر شخصی به گوهر وجودی خویش پی ببرد و آن را به درستی بشناسد، اعمال و رفتار خویش را با آن تطبیق داده و درنتیجه چنین شخصی قیمت پیدا می کند.

گاهی انسان سرشار از علوم و فنون مختلف است، ولی در عرصه عمل، ضعیف بوده و به دانسته های خود عمل نمی کند؛ چنین دانشی هیچ قیمتی ندارد. پس دانش و آگاهی هرچند ارزشمند است، ولی اگر به وادی عمل نرسد، به درد نمی خورد.

انسان، گوهر ارزشمند:

انسان، تجلیگاه آیات حق و خلاصه عالم وجود است. وقتی خدا، انسان را آفرید و روح الهی را در وی دمید، از خود به عنوان احسن الخالقین (نیکوترین آفریدگان) یاد کرد و فرمود:

«ثُمَّ خَلَقْنَا النُّطْفَةَ عَلَقَةً فَخَلَقْنَا الْعَلَقَةَ مُضْغَةً فَخَلَقْنَا الْمُضْغَةَ عِظَامًا فَكَسَوْنَا الْعِظَامَ لَحْمًا ثُمَّ أَنْشَأْنَاهُ خَلْقًا آخَرَ فَتَبَارَكَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخَالِقِين»؛«سپس نطفه را بصورت علقه [خون بسته‏]، و علقه را بصورت مضغه [چيزى شبيه گوشت جويده شده‏]، و مضغه را بصورت استخوانهايى درآورديم؛ و بر استخوانها گوشت پوشانديم؛ سپس آن را آفرينش تازه‏اى داديم؛ پس بزرگ است خدايى كه بهترين آفرينندگان است!» (مومنون/14)

شخصیت انسانی فراتر از شکم، شهوت، پست، مقام و اسارت در دام پرفریب دنیاست. انحراف به چپ و راست یا خارج شدن از صراط مستقیم با هر بها و بهانه ای که باشد، موجب عقب ماندن انسان از سعود به کمال انسانی است.

هنگامی که یک فرد یا یک جامعه، از امکانات و استعدادهای خود شناخت صحیحی ندارد، از نظر معرفتی و عملی نمی تواند از روی محاسبه منطقی با خویشتن رفتار کند؛ از این رو هدف گیری هایش بی اساس بوده و در نتیجه، اعمال او مبهم بوده و تحت تاثیر عوامل مختلف قرار می گیرد. اگر جریان حیات فرد یا جامعه به این منوال باشد، نابودی آن حتمی است.

نتیجه گیری:

خداوند انسان را از پست ترین چیز به وجود آورده و از روح خود در وی دمیده و او را در زمین اشرف مخلوقات قرارداده است. ارزش ومقام هر انسانی به عمل صالح اوست و انسانی در نزد خداوند با ارزش تر و گرامی تر است که با تقواتر باشد؛ پس انسان با عمل صالح و تقوای الهی می تواند بهترین موجودات و مخلوقات الهی باشد. بنابراین انسان باید سعی کند که در تمام زندگی خود، بهترین فرد و نیکوکارترین باشد تا هم خود و هم جامعه را به رشد و کمال برساند.

 

منبع: درسنامه نهج البلاغه، انتشارات دارالعلم، چاپ اول، 1394

 

برگزاری جلسه دفاعیه تحقیق پایانی طلاب سطح2

در روز دوشنبه مورخ 1396/10/25 جلسه دفاعیه از تحقیق پایانی یکی از طلاب مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها - رفسنجان برگزار گردید.

عنوان تحقیق پایانی: نقش هنر معماری در رشد معنویت  

استاد راهنما: سرکار خانم فاطمه خدادای

استاد داور: حجه الاسلام حاج آقا محمود صفی زاده

نویسنده: خانم طیبه اسماعیلی مهدی آباد

چکیده:

معماری یکی از شاخه های هنر محسوب می شود ، علاوه بر اینکه دارای زیبایی های هنری شگفتی است ، در رفع نیازهای مادی و معنوی انسان نیز موثراست . در طی این تحقیق ، به‌اینکه هنر معماری چه نقشی در رشد و هدایت معنوی انسان دارد پاسخ داده می شود . اهداف ارائه‌این تحقیق ، بررسی نقش هنر معماری در رشد معنویت و بعد روحانی انسان ، و همچنین بیان آسیبهایی که دامنگیر معماری معاصر شده است و به دنبال آن ارائه راهکارهایی در این زمینه می باشد . از آنجایی که هنر اسلامی حاصل تلاش روحی و باور معنویت هنرمند است ، اثر او نیز حامل پیام های معنوی است که منجر به تعالی روحی می‌شوند . در هنر معماری کانون معنویت کعبه و بعد از آن مساجد ، مرکز پرستش خالصانه و تجلی گاه هنر اسلامی محسوب می‌شود ، که دارای معماری خاصی است. این تحقیق به روش توصیفی تحلیلی نگاشته شده است که مطالب از کتب و  مقالات اینترنتی جمع آوری و فیش برداری و سپس طبق فصول نوشته شده اند . نتایج حاصل از این تحقیق به‌این شرح است که معماری ، مانند هرچیزی در زندگی انسان مؤثر است و علاوه بر رفع نیازهای مادی ، باید به تأمین نیازهای معنوی انسان نیز توجه داشته باشد ؛ که امروزه‌این اصل نادیده گرفته شده است . در کنار اصل ساده زیستی از هنرهایی که جزء معماری هستند همچون آجرکاری، کاشی کاری منقش به‌آیات الهی ، طرح های اسلیمی و عناصر طبیعی همچون آب، نور و …  می توان فضایی دلپذیر ایجاد کرد که سرشار از آسایش، آرامش و یاد خدا باشد ، که بعد روحانی و معنوی انسان را تقویت ‌کند . کانون معنویت در معماری بعد از کعبه مساجد هستند که هر کدام از اجزاء مسجد همچون گنبد، محراب و … دارای مفهوم و پیام معنوی هستند. به طور کلی امروزه تهاجم فرهنگی معماری را دستخوش تغییراتی قرار داده که خبری از آرامش و معنویت نیست و بیشتر به مادیات پرداخته است.

کلیدواژه ها: هنر، معماری، معنویت، رشد، اسلامی

 

طرح تکریم از اساتید حوزه های علمیه کشور

در پیرو منویات رهبر مبنی بر تکریم از اساتید و مسئولین و فعالان حوزه ها و مدارس علمیه کشور، در روز سه شنبه مورخ 5 دی ماه 1396، مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها- رفسنجان میزبان حجه الاسلام صابری و حجه السلام احمدی از دفتر نهاد رهبری بود.

در این جلسه که با حضور اساتید و مسئولین اجرایی مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها برگزار گردید، حجه السلام صابری، ضمن تجلیل از اساتید و مسئولین خدوم مدارس علمیه، پیام و خواسته رهبر معظم انقلاب (مد ظلّه العالی) را به ایشان رسانیده و وظیفه خطیر ایشان را یادآور شدند.  

ایشان در پایان با اهداء هدایایی از طرف مقام معظم رهبری (مد ظلّه العالی) به اساتید و اعضای کادر مدرسه از ایشان تجلیل کردند.  

برنامه های اجرا شده در هفته پژوهش

برنامه های پژوهشی برگزار شده در هفته پژوهش در مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها- رفسنجان
1. مسابقه پیامکی با موضوع «بهترین جمله راجع به پژوهش و پژوهشگر»
2. مسابقه مقاله نویسی: با موضوع شرح و تفسیر یکی از حکمت های نهج البلاغه - با هدف آشنایی طلاب با نهج البلاغه
3. برگزاری نشست علمی-پژوهشی با عنوان «جایگاه پژوهش در تعلیم وتربیت»- باحضور رکارخانم حاج غلامعلی
4. تقدیر از پژوهشگران برتر مدرسه
5. معرفی منابع پژوهشی به طلاب
6. ارائه نکات و خاطراتی از بزرگان و علماء جهت آشنایی طلاب با ایشان
7. معرفی نرم افزارهای پژوهشی و فرهنگی موجود در مدرسه علمیه 

 

نشست پژوهشی

به مناسبت هفته پژوهش، نشست پژوهشی با عنوان «جایگاه پژوهش در تعلیم و تربیت» در روز دوشنبه مورخ 1396/10/4 با حضور سرکار خانم حاج غلامعلی (از اساتید محترم راهنما) برگزار گردید.

ایشان در ابتدا به جایگاه فعلی پژوهش در نظام آموزشی و تربیتی کشور پرداخته و مشکلات و آسیب های آن را متذکر شدند. در ادامه به برخی از آیات قرآن  در رابطه با علم آموزی و پژوهش اشاره نمودند.

در پایان از پژوهشگران برتر مدرسه و برنده مسابق پیامکی به مناسبت هفته پژوهش با اهداء جوایز، تقدیر به عمل آمد.

کرسی آزاداندیشی

رهبر معظم انقلاب

«آزاداندیشى یعنى آزادانه فکر کردن، آزادانه تصمیم گرفتن، ترجمه‌اى، تقلیدى و بر اثر تلقین دنبال بلندگوهاى تبلیغاتى غرب حرکت نکردن. لذا شامل علم، معرفت، مشى سیاسى، شعارها و واژه‌ها و خواسته‌هاى متعارف سیاسى و اجتماعى هم مى‌شود. اگر امروز غرب مى‌گوید دمکراسى، ما باید فکر کنیم ـ‌آزادفکرى یعنى این‌ـ ببینیم آیا همین که او مى‌گوید درست است و دمکراسى به صورت مطلق ارزش است یا نه، قابل خدشه است؟»

در روز دوشنبه 1396/8/22، کرسی آزاداندیش با عنوان «تاثیر اخلاق بر پیشرفت علم» با حضور حجه الاسلام ولمسلمین احمدیان در مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها- رفسنجان برگزار گردید. 

در این کرسی، طلاب به بحث و گفتگو پرداخته و در رابطه با این موضوع نظرات موافق و مخالفی ارائه دادند. در پایان استاد محترم به جمع بندی نظرات و پاسخگویی به شبهات پرداختند. ایشان در نتیجه گیری کرسی چنین گفتند:

«به طور کلی باید گفت که منظور از اخلاق، حالتی در انسان است که تمایل به خوبی ها داشته و از بدی ها تنفر دارد. برای کسب چنین اخلاقی هم عوامل بیرونی مثل معلم اخلاق موثرند و هم عوامل داخلی؛ یعنی اراده و خواست انسان. تا خود انسان نخواهد کسی قادر نیست وی را به حرکت وادارد. چنین اخلاقی در تمامی زمینه های زندگی انسان موثر بوده و باعث موفقیت وی می گردد.»

برنامه های اجرا شده در هفته کتاب و کتابخوانی

به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی، برنامه هایی توسط مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها- رفسنجان برگزار گردید که به شرح ذیل می باشد:

1. فضا سازی مدرسه به مناسبت این هفته

2. تهیه تابلوی مخصوص کتاب وکتابخانه مدرسه

3. معرفی کتب جدید کتابخانه به مدت یک هفته به منظور آشنایی طلاب با کتب جدید

4. برگزاری نمایشگاه کتاب

5. ارسال پیامک تبریک روز کتاب و کتابخوانی به فارغ التحصیلان

6. معرفی کتاب «سلام بر ابراهیم» جهت مطالعه 

7. مسابقه پیامکی با موضوع:«معرفی 20 مورد از کتابهای مورد تاکید رهبری»

8. تهیه بروشور در رابطه با «چگونگی مطالعه» و اهدا به افرادی که از نمایشگاه دیدن کرده اند.

9. برگزاری جلسه سخنرانی با موضوع «اهمیت کتاب و کتابخوانی» با سخنرانی آقای محمد طالبی از اساتید و نویسندگان موفق  مدرسه و شهر رفسنجان

10. تقدیر از کتابدار و برنده مسابقه پیامکی

11. دیدار طلاب پایه اول از کتابخانه احسایی (یکی از کتابخانه های سطح شهر) و اهداء هدیه به کتابداران این کتابخانه

 

طلیعه حضور

طلیعه حضور

به لطف خدا و با عنایت خاص ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف، دوره طلیعه حضور سال 1396، پربارتر از سال های گذشته برپا شد.

در این دوره سه روزه، طلاب از سخنرانی سخنرانان مختلف همچون حجت الاسلام اسکندری، سرکار خانم گلگیری، حجت الاسلام همتیان بهره مند گردیدند.

ایشان ضمن زیارت حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها، از زیارتگاه سه امام زاده و گلزار شهدا و بیت امام راحل (ره) نیز دیدن کردند.

در این دوره طلاب مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها- رفسنجان، ضمن اجرای سرود «فدائیان رهبر»، بسته های فرهنگی خود را به سایر طلاب و نیز معاونین سایر مدارس اهدا کردند.

از آنجایی که در این دوره پربار، طلاب در اردوگاه نرجس خاتون اسکان داده شده بودند، به حمدالله توفیق دیدار و زیارت مسجد مقدس جمکران، پیوسته برای طلاب عزیز حاصل گردید. 

این دوره با اهدا جوایز و هدایا توسط سرکار خانم پورمجیدی به طلاب و بازدید از نمایشگاه برپا شده توسط طلاب به پایان رسید. 

نمایشگاه هفته دفاع مقدس

به مناسبت هفته دفاع مقدس، نمایشگاه دفاع مقدس در مدرسه حضرت فاطمه سلام الله علیها برپا شد و در کنار آن یادواره شهداء دفاع مقدس برگزار گردید.

این مراسم با قرائت قرآن توسط قاری محترم آقای خیرخواه آغاز گردید.


پس از آن حجه الاسلام نجفی به روایتگری از دوران هشت سال دفاع مقدس پرداختند.

در ادامه مراسم، شاهد مدیحه سرایی زیبای نوجوان علی شاه حسینی بودیم که فضایل اهل بیت را به صورت شعر بیان کرده و سپس به مقایسه بین دوران دفاع مقدس و دوران کنونی پرداختند.

در پایان مراسم مذکور، مدیحه سرایی و زیارت قرائت عاشورا توسط مداح اهل بیت آقای کریمی برگزار گردید.

 

افتتاحیه حوزه های علمیه خواهران استان

به مناسبت آغاز سال تحصیلی 97-96 حوزه های علمیه خواهران، مراسم افتتاحیه در روز یکشنبه 96/6/26 با حضور حجه

الاسلام آقای اسکندری، معاون فرهنگی- تبلیغی حوزه های علمیه خواهران، و حجه الاسلام حاج آقا الله وردی، مدیر محترم

حوزه های علمیه خواهران استان، و سایر همکاران گرامی ایشان در مهدیه مسجد جامع کرمان برگزار گردید.

مراسم عزاداری امام حسین علیه السلام

کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا

 

به مناسبت دهه دوم محرم الحرام، مراسم قرائت زیارت عاشورای حسین علیه السلام و عزادارری و سوگواری شهادت آن بزرگوار  با مداحی سرکار خانم بارچی در مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها- رفسنجان برگزار می گردد.

این مراسم معنوی همه روزه راس ساعت 6:45 دقیق صبح آغاز می گردد و عموم بانوان می توانند در این مراسم حضور پیدا کنند. 

هدف از برگزاری مراسم در دهه دوم محرم این بود که محرم در دهه اول خلاصه و زندانی نشود. باید که دو ماه محرم و صفر به طور کامل فرصتی برای اشاعه دین مبین اسلام از طریق تبیین واقعه کربلا باشد، لذا این مراسم در دهه دوم جهت زنده نگاه داشتن عاشورا برگزار شد. 

چکیده تحقیقات پایانی دفاع شده در سال 96

 

 

عنوان: اصول تحکیم خانواده در قرآن و حدیث

نویسنده: زهرا رجایی راد

استاد راهنما: سرکار خانم طوبی زین الدینی

چکیده

عنوان تحقیق حاضر، «اصول تحکیم خانواده در قرآن و حدیث» می باشد. اسلام در عین توجه به مسائل و احکام فردی، توجه ویژه ای به مسائل اجتماعی به خصوص مسائل خانواده و هرآنچه که به تحکیم آن ببانجامد، دارد. همچنین با هرآنچه که موجب تزلزل پایه های خانواده شود، مبارزه می کند. اصول تحکیم خانواده دارای زوایای قابل بحث زیادی است و برای کسانی که این اصول و قوانین را نمی دانند، یک امر مهم و ضروری تلقی می شود. از این رو در این تحقیق که به روش توصیفی - تحلیلی انجام گرفته اهدافی از قبیل: داشتن جامعه ای سالم و پویا، ایجاد وحدت و آرامش روحی و روانی بین همه اعضای خانواده، جهانی شدن دین اسلام پیگیری و دنبال می شوند. همچنین تحقیق پیش رو به این نتایج دست یافته است: تقویت این اصول نه تنها به استحکام خانواده می انجامد، بلکه سبب سعادت و سلامت جامعه نیز می گردد. رعایت این اصول، خانواده ها را از تزلزل و فروپاشی نجات می دهد و عمده نقش آن، حفظ کانون خانواده است.

کلیدواژه ها: اصول تحکیم، اصول اخلاقی، اصول رفتاری، اصول حقوقی. 

تحقیقات پایانی دفاع شده در نیمه اول سال96

در نیمه اول سال 1396 دو نفر از طلاب مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها موفق به دفاع از تحقیق پایانی خود شدند:

خانم زهرا رجایی راد در 96/4/4 از تحقیق پایانی خود با عنوان «اصول تحکیم خانواده از منظر قرآن و سنت» دفاع نمودند. راهنمایی این تحقیق به عهده سرکار خانم طوبی زین الدینی بوده و سرکار خانم محبوبه جوکار تحقیق مذکور را داوری نمودند.

لازم به ذکر است که تحقیق ایشان موفق به کسب رتبه عالی شد.

خانم آسیه میرزایی نیز در تاریخ 96/6/25 از تحقیق پایانی خود با عنوان «رابطه صبر و استکبارستیزی در متون دینی» دفاع نموده و موفق به کسب رتبه بسیار خوب گردیدند. استاد راهنمای ایشان جناب آقای سیدکاظم حسینی بوده و داوری تحقیق ایشان بر عهده حجه الاسلام محمد رنجبرحسینی قرار داشت.  

چکیده تحقیقات پایانی دفاع شده در سال 95

عنوان: راهکارهای مقابله با گناه از منظر قرآن و سنت

نویسنده: فرزانه مزارعی

چکیده

ابلیس، دشمن دیرینه انسان سوگند یاد کرده است که فرزندان آدم را به گمراهی بکشاند. از آنجا که انسان معصوم نیست، ممکن است بر اثر وسوسه های شیطانی به گناه و نابودی کشانده شود و با توجه به تبلیغات دشمنان و افزایش زرق و برق های مادی و وسوسه ها و خواسته های نفسانی، خلأ عظیم و هولناکی از اخلاق و معنویت در انسان ها پدید آمده است. پس ضروری است برای نجات انسان، راهکارهای دوری از گناه شناسایی شوند. موضوع این تحقیق راهکارهای مقابله با گناه از منظر قرآن و سنت است و با هدف شناسایی عوامل و زمینه های گناه و بیان راهکارهای فردی و اجتماعی مقابله با گناه از دو منبع قرآن و سنت انجام شده است. این تحقیق، توصیفی بوده و جمع آوری مطالب آن به شیوه کتابخانه ای صورت گرفته است. نتایج به دست آمده از این تحقیق عبارتند از: راهکارهای فردی مقابله با گناه که شامل مبارزه با ریشه های گناه، یاد مرگ، عبادت، توبه و …. است. توجه به تربیت صحیح فرزندان در خانواده، تامین عدالت اقتصادی، نظارت ملی (امر به معروف و نهی از منگر)، توجه به فرهنگ سازی در برابر تهاجم فرهنگی از جمله راهکارهای اجتماعی مبارزه با گناه می باشند.

کلیدواژه ها: گناه، راهکار، جامعه، مقابله. 

جشن میلاد علی اکبر علیه السلام

روز جوان

به مناسبت میلاد حضرت علی اکبر علیه السلام و روز جوان، مراسمی در روز یک شنبه مورخ 96/2/17 در محل مدرسه حضرت فاطمه سلام الله علیها برگزار گردید. در این مراسم سرکار خانم فهیمه پیل پایه از فارغ التحصیلان متعهد حوزه، به مدح و رثای علی اکبر پرداخته اند و با ذکر مولودی آن بزرگوار، مجلس را نورانی کردند. 

لازم به ذکر است که در پایان مراسم از سرکار خانم فهیمه پیل پایه به عنوان مبلّغ فعال و برتر مدسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها با اهداء جایزه ای تقدیر وتشکر به عمل آمد.

جشن معلم

جشن معلم

به مناسبت روز معلم که مصادف با میلاد باسعادت امام زین العابدین علیه السلام بود، مراسم جشنی جهت تقدرپیر و تشکر از اساتید خدوم و زحمت کش حوزه حضرت فاطمه سلام الله علیها برگزار گردید. 

در این مراسم بعد از قرائت قرآن و اجرای دکلمه توسط طلاب، مراسم مولودی خوانی توسط سرکار خانم قنبری اجرا گردید. در پایان هدایایی جهت تقدیر و تشکر به اساتید اهدا گردید. همچنین طلاب با اهداء هدایایی به اساتید خود، زحمات مقام ایشان را پاسداشتند.

اخبار مدرسه

به مناسبت میلاد حضرت فاطمه - سلام الله علیها - و میلاد فرزند شان حضرت امام خمینی -ره -مدرسه علمیه حضرت فاطمه - سلام الله علیها- مراس م جشنی را برگزار نمود .

در این مراسم سرکار خانم خسروی استاد اخلاق دعوت شده از قم، پیرامون شخصیت حضرت فاطمه - سلام الله علیها - و شیوه های الگو گیری از ایشان و همچنین راههای برای بهتر شدن زندگی مشترک سخنرانی ایراد نمودند .

درادامه این  مراسم، مولودی خوانی با حضور سرکار خانم قنبری و همچنین مسابقه کیک پزی و مسابقه علمی  برگزار گردید .

و در آخر مراسم به  مادر شهدا حمید و علی اکبر باقری به نیابت از فرزندانشان تقدیر و کادویی ناقابل به ایشان اهدا گردید .و از  تمام مادرانی که در این مراسم حضور یافته بودند  تقدیر به عمل آمد .



اخبار مدرسه

به مناسبت رحلت ام العباس ،زوجه امیر المومنین ،حضرت ام البنین -سلام الله - مدرسه حضرت فاطمه سلام الله علیها مراسمی را در این خصوص برگزار نمود .

در این مراسم سرکار خانم صفریان آیات آخر سوره فرقان را تفسیر کرده و درباره آنها سخنرانی کرد.

علاوه بر آن  به مناسبت اینکه این روز، روز تقدیر از مادران و همسران شهدا بود از چند تن از مادران شهدا شهرستان دعوت به عمل آمده و از آنها تقدیر شدو به هر کدام از آن بزرگواران شاخه ای گل و تابلویی قرآنی اهدا گردید.